Breaking news

 ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
A

Την ανάσα έκοψαν οι χθεσινές εικόνες από τον ιππικό όμιλο στην Ανάβυσσο, όπου οι φλόγες άρχισαν να καίνε τους στάβλους. Οι καπνοί σκέπασαν τα πάντα και μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ ο δυνατός αέρας έκανε δύσκολη την κατάσβεση. Φοβισμένα άλογα έτρεχαν να σωθούν. Αναστατωμένα περιπλανιόντουσαν μέσα στους σταύλους, στον προαύλιο χώρο του ιππικού ομίλου.

Με κουβάδες και πυροσβεστήρες στα χέρια εργαζόμενοι και εθελοντές κατέβρεχαν τον χώρο και έσβηναν μικρές εστίες που ξεπηδούσαν μέσα στον Ιππικό Όμιλο. Παράλληλα προσπαθούσαν να ηρεμίσουν και να βοηθήσουν τα ζώα.

Πρόκειται για περισσότερα από 15 άλογα, που για περισσότερες από 3 με 4 ώρες έμειναν εγκλωβισμένα. Όπως φαίνεται στα πλάνα, τα άλογα είναι στρεσαρισμένα από την κατάσταση που επικρατεί, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των εθελοντών.

Τα άλογα καλπάζουν φοβισμένα το ένα πίσω από το άλλο.

Στον Ιππικό Όμιλο υπήρχαν και αρκετά σκυλάκια, και αυτά τρομαγμένα, έμοιαζαν χαμένα και έψαχναν τρόπο να σωθούν. 

Στο σημείο έφτασε ένα φορτηγό ώστε να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα άλογα προκειμένου να μην καούν από την φωτιά. Λίγο αργότερα, στο σημείο έσπευσαν και άλλα οχήματα, με σκοπό να μεταφέρουν όσα περισσότερα από τα ζώα μπορούσαν σε ασφαλές σημείο στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Αστυνομικές δυνάμεις ΟΠΚΕ έφτασαν και εκείνοι στο σημείο με σκοπό να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των αλόγων από τον Ιππικό Όμιλο.

Την ίδια ώρα, υπήρξαν δεκάδες απώλειες ζώων στο καταφύγιο Fazoo Farm, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις