Breaking news

FΟΤΙΑ
A

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν χτες στην Νοτιοανατολική Αττική, στο Λουτράκι και στα Δερβενοχώρια, με τις καιρικές συνθήκες και τους ανέμους να μην είναι σύμμαχοι τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατοικίες έχουν καταστραφεί τόσο στη Σαρωνίδα όσο και στα Δερβενοχώρια, με την Πυροσβεστική να μην προχωράει σε επίσημες ανακοινώσεις, μέχρις ότου θέσει υπό έλεγχο τις πυρκαγιές. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό στα Δερβενοχώρια, όπου επειδή η φωτιά καίει σε παρθένο δάσος, σε ένα πολύ δύσβατο σημείο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Όπως έγινε γνωστό, το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τη Μαγούλα αλλά δεν υπάρχουν αναφορές ότι απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Κάηκαν σπίτια στο Πανόραμα Σαρωνίδας

Δύσκολη, αλλά καλύτερη από χθες, είναι η κατάσταση και στο μέτωπο της Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αναζωπυρώσεις σε Καλύβια και Σαρωνίδα. 

Ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, μίλησε για την φωτιά που έκαψε αρκετά σπίτια στην Σαρωνίδα.

Φωτιά στο Πανόραμα Σαρωνίδας
Φωτιά στο Πανόραμα Σαρωνίδας
Φωτιά στο Πανόραμα Σαρωνίδας
Φωτιά στο Πανόραμα Σαρωνίδας

Η κατάσταση στο Λουτράκι

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στο Λουτράκι όπου οι πυροσβέστες πάλευαν με τη φωτιά όλο το βράδυ για να την περιορίσουν και να μην περάσει την εθνική οδό.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις ελπίζουν να την οριοθετήσουν σύντομα.

Με το πρώτο φώς της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, στα Δερβενοχώρια επιχειρούν έξι ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, στον Νέο Κουβαρά επιχειρούν τρία ελικόπτερα και στο Λουτράκι πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Σύμφωνα με το ΠΣ, τα ενάερια μέσα θα ενισχυθούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

«Σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών δόθηκε ολονύχτια μάχη από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε πριν από λίγο, σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός.

Αναφορικά με το μέτωπο στη ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι αντιμετωπίστηκαν πολλές ενεργές εστίες, ενώ αυτήν τη στιγμή συνεχίζουν να επιχειρούν 230 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 76 οχήματα και από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα δύο.

Στο Καπαρέλλι Βοιωτίας η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΣ, ενώ στην Καλλιθέα Λουτρακίου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες και συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στα Δερβενοχώρια είναι σε εξέλιξη, όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός. Αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 140 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα και από αερός επιχειρούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το ΕΚΑΒ, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και υδροφόρες των περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σημείωσε ότι στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου και της Σαρωνίδας έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες και η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις