Breaking news

pyrkagia-fotia.jpg
A

Ενώ πυροσβεστική και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες στον Νέο Κουβαρά Αττικής, με τους ισχυρούς άνεμους να δυσχεραίνουν την προσπάθειά τους, η πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη εκτιμά ότι θα υποχωρήσουν λίγο το απόγευμα και αργά τη νύχτα.

«Φαίνεται ότι ο βορειοανατολικός άνεμος θα φέρει μεγάλες εντάσεις μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες. Ήδη προσεγγίζουν τα 6-7 μποφόρ σε ό,τι αφορά την μέση ένταση γιατί οι ριπές ξεπερνούν και τα 7 μποφόρ, διαμορφώνοντας μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση. Υπολογίζουμε πως στις 20:00 – 21:00 θα υπάρχει υποχώρηση του βορειανατολικού ανέμου, στα 5-6 μποφόρ και αργότερα στα 4-5 μποφόρ. Ωστόσο, από αύριο το πρωί μετά τις 7:00 θα αυξηθούν και πάλι οι βοριάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σημειώνεται πως τις βραδινές ώρες που οι άνεμοι θα έχουν κοπάσει, δεν θα μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα και όλη τη μάχη θα δώσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Meteo: Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων στα πύρινα μέτωπα

Σταδιακή εξασθένηση παρουσιάζουν οι άνεμοι στα πύρινα μέτωπα της Αττικής, της Κορινθίας, και Βοιωτίας σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η μέση ένταση των ανέμων στις 6 μ.μ. φτάνει τα 4-5 Μποφόρ, με ριπές έως 50 km/h και τοπικά έως 60 km/h στον μετεωρολογικό σταθμό της Κερατέας.

Για το διάστημα 6-8 μ.μ. το προγνωστικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr προβλέπει μικρή περαιτέρω πτώση της έντασης των ανέμων. Οι ριπές ανέμων από βόρειες διευθύνσεις στην περιοχή της Νότιας Αττικής στη μεγάλη πυρκαγιά του Κουβαρά προβλέπονται να μην ξεπεράσουν τα 60 km/h, ενώ αρκετά πιο ασθενείς θα είναι οι άνεμοι στις πυρκαγιές της Κορινθίας στο Λουτράκι και της Βοιωτίας στο Καπαρέλλι.

ΕΜΥ: Έρχονται 44αρια

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα ζέστης που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία «Κλέων», σε πολλές περιοχές της χώρας επικαιροποιείται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Σήμερα Δευτέρα 17, αύριο Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουλίου οι περιοχές που θα επηρεάζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα είναι περιορισμένες στα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ στα ανατολικά οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες, αλλά και η ένταση της ζέστης μικρότερη, κυρίως επειδή θα πνέουν Ετησίες άνεμοι (μελτέμια) που θα φθάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Καύσωνας διαρκείας από την Πέμπτη

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει. Ειδικότερα από την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 έως και την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 η νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, ενώ τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 και από τα βόρεια αναμένεται υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις