Breaking news

akropoli.jpg
A

Όλα τα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών από τον καύσωνα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, όπου βρισκόταν από νωρίς το πρωί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έχει λάβει το ΥΠΠΟ, σύμφωνα με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Διαβάστε επίσης: Καύσωνας «Κλέων»: Πώς λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες σήμερα και αύριο

Επιπλέον, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει διανείμει έως τώρα 20.000 δωρεάν μπουκάλια νερό καθώς και οδηγίες αντιμετώπισης του καύσωνα.

ΥΠΕΝ: Προτεινόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Για την υποβοήθηση της ασφάλειας και της επάρκειας του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας της Χώρας, συστήνονται τα εξής μέτρα:

  • Λειτουργούμε τις ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, σίδερο, φούρνο κ.λπ.) κατά προτίμηση τις μεταμεσημβρινές ώρες (14:00 - 18:00), όταν υπάρχει πληθώρα ηλεκτρικής ενέργειας και από τα φωτοβολταϊκά.
  • Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
  • Κλείνουμε παράθυρα και μπαλκονόπορτες, όταν λειτουργεί κλιματισμός για να μειώσουμε τις απώλειες.
  • Αποφεύγουμε, κατά το δυνατόν, να λειτουργούμε ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, σίδερο, φούρνο κ.λπ.) μεταξύ 20:00 - 22:00. Το συγκεκριμένο δίωρο, το Σύστημα δοκιμάζεται, καθώς η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας κορυφώνεται και εκλείπει και η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.
  • Αποφεύγουμε, κατά το δυνατόν, να λειτουργούμε τα κλιματιστικά στο δίωρο 20:00 - 22:00, εφόσον από νωρίτερα έχουμε μειώσει τη θερμοκρασία του σπιτιού μας και η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος αρχίζει να μειώνεται.
  • Δεν ξεχνάμε φώτα ανοιχτά ή συσκευές σε λειτουργία αδράνειας (standby).
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις