Breaking news

kafsonas-europe-evropi-telegraph.jpeg
A

Κύμα καύσωνα «σαρώνει» τμήματα της νότιας Ευρώπης και της βορειοδυτικής Αφρικής, με τη θερμοκρασία να αναμένεται να σπάσει ρεκόρ τις επόμενες ημέρες και τη γείτονα χώρα Ιταλία να «φλέγεται» από τον «Κέρβερο». 

Ο «θερμικός θόλος» επιμένει να «καλπάζει» πάνω από την Ευρώπη, σε θερμοκρασίες Σαχάρας από περιοχές των Βαλκανίων μέχρι την Πολωνία.

Ο καύσωνας Κέρβερος -όπως ονομάστηκε από την Ιταλική Μετεωρολογική Εταιρεία παραπέμποντας στην ελληνική μυθολογία αλλά και στην κόλαση του Δάντη, άφησε τη Ρώμη να φλέγεται στους 46 βαθμούς Κελσίου και έπληξε με σφοδρότητα 10 πόλεις στην Ιταλία όπου αναφέρθηκε και ο θάνατος 44χρονου εργάτη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης: Καύσωνας «Κλέων»: Τι κάνουμε αν αισθανθούμε δυσφορία

Το ακραίο φαινόμενο δίνει σκυτάλη στον επόμενο καύσωνα που θα μοιραστούν οι χώρες της νότιας Ευρώπης και της βορειοδυτικής Αφρικής. Από την Ελλάδα ως την Ιβηρική, και τη Γαλλία ως την Τουρκία και την Κροατία, οι θερμοκρασίες που αναμένονται την Παρασκευή χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Αρκετοί τουρίστες στην Ιταλία έχουν ήδη καταρρεύσει λόγω θερμοπληξίας, ανάμεσά τους και ένας Βρετανός έξω από το Κολοσσαίο στη Ρώμη, σύμφωνα με το BBC. Η κατάσταση είναι αφόρητη στις τουριστικές περιοχές της Ανδαλουσίας .

Στη νότια Γαλλία ελάχιστοι κυκλοφορούν στους δρόμους με τον υδράργυρο να έχει ήδη σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς Κελσίου όπου και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή.

Στην Ισπανία συνολικά 34 επαρχίες τέθηκαν σε νέο κόκκινο συναγερμό.

Στο Βουκουρέστι το θερμόμετρο άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου  και οι πολίτες προσπαθούν να δροσιστούν σε πάρκα συντριβάνια και τις πισίνες της πρωτεύουσας.

Ακόμη και στην Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχίας, οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να φτάσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το BBC Weather – πολύ υψηλότερες από τους 24 Κελσίου (75,2 F) που είναι το φυσιολογικό για τον Ιούλιο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις