Breaking news

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε στις Αρχές ο 26χρονος που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια
A

Ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του ύστερα από πυροβολισμούς που δέχθηκε από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια άγριας καταδίωξης, νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, 8 Ιουλίου.

Οι ακριβείς συνθήκες του αιματηρού περιστατικού δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο με έναν επιβαίνοντα κινείτο επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη συμπρωτεύουσα.

Ξεκίνησε καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου, με τον οδηγό να μη σταματά σε κανένα από τα σήματα των αστυνομικών. Περνώντας τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης,  βγήκε από την εθνική, έκανε αναστροφή και μετά από λίγο ξαναμπήκε στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μετά τη Λάρισα, βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας, το επαρχιακό οδικό δίκτυο, με περιπολικά να τον καταδιώκουν. Κάποια στιγμή, το όχημα έπεσε πάνω σε τοίχο, έξω από το Μοσχοχώρι, και ο οδηγός του το εγκατέλειψε και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Λίγο μετά, κατέρρεε θανάσιμα τραυματισμένος, από αστυνομικά πυρά, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Κατά την ίδια πηγή, το θύμα ήταν ηλικίας 20 ετών, γεννηθείς το 2003, Συριακής καταγωγής, που είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη. Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο, από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και 20 ημερών «για παραλαβή από τα ελβετικά σύνορα πολίτες τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθησης τους σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδο στη χώρα».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις