Breaking news

akropoli.jpg
A

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, διευκρίνισε την Τετάρτη ότι εντός του Ιουλίου θα εφαρμοστεί το σύστημα ζωνών επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ουρές.

Το σχέδιο του υπουργείο Πολιτισμού αφορά τη διαχείρισης του τεράστιου πλήθους των τουριστών που επισκέπτονται τον ιερό βράχο και θα γίνει μέσω των εισιτηρίων που θα εκδίδονται σε συγκεκριμένη ώρα.

Σύμφωνα με ρεπορταζ της ΕΡΤ, πρόκειται για χρονικό διάστημα μίας ώρας, ούτως ώστε να υπάρχει ανώτατο όριο επισκεπτών ανά ώρα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά από τον Ιούνιο σε μεμονωμένους επισκέπτες με σκοπό να επεκταθεί τον Ιούλιο και στα γκρουπ, από τα οποία προκαλείται και ο μεγαλύτερος συνωστισμός.

«Αναμένουμε την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του ηλεκτρονικού συστήματος εισιτηρίων, την εφαρμογή ζωνών επισκεψιμότητας και την καθιέρωση ξεχωριστών σημείων εισόδου για τις οργανωμένες ομάδες τουριστών» αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού. 

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε: «Θεωρούμε πως ο χρόνος αναμονής για την είσοδο στο Μνημείο θα μειωθεί σημαντικά βελτιώνοντας τις συνθήκες ιδιαίτερα τώρα που πλέον θα επικρατούν και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Παραμένουμε σε ετοιμότητα για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων και των Μουσείων και τη μεθοδική προβολή του πολιτισμού της Ελλάδας».
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις