Breaking news

INTIME NEWS
A

Η ΚΝΕ πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας αυτήν την ώρα στη Γαλλική Πρεσβεία, με κεντρικό σύνθημα: «Φτώχεια, εξαθλίωση, καταστολή ο καπιταλισμός δολοφονεί, αλληλεγγύη στον λαό και τη νεολαία της Γαλλίας» στα ελληνικά και στα γαλλικά, για τη δολοφονία από αστυνομικά πυρά του 17χρονου Ναέλ, στο Παρίσι.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας παρευρίσκεται, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, καθώς και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Συγκεντρώσεις σε πόλεις της Γαλλίας

Την ίδια ώρα, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν σήμερα, Δευτέρα στο κάλεσμα κατά της βίας μπροστά από τα δημαρχεία των πόλεων της Γαλλίας στη σκιά της επίθεσης στην κατοικία ενός δημάρχου στην περιφέρεια του Παρισιού.

Στο δημαρχείο της Ναντέρ, στην πόλη όπου έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού ο 17χρονος Ναέλ, μαζεύτηκε επίσης πολύς κόσμος.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε νωρίτερα πως περίπου 3.200 άτομα συνελήφθησαν από τις γαλλικές δυνάμεις της τάξης από την Τρίτη μέχρι και χθες, Κυριακή, σε πέντε διαδοχικές νύκτες ταραχών που πυροδοτήθηκαν από το θάνατο του 17χρονου Ναέλ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις