Breaking news

Θριάσιο νοσοκομείο
A

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 5 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται και αντιδρούν προκειμένου να μην απολυθούν οι 40 συμβασιούχοι καθαριστές που εργάζονται στο νοσοκομείο (και οι 268 καθαριστές στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Χαλκίδας), λόγω της ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιωτικές εταιρείες

Ζητούν επίσης να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση και αύριο, Τρίτη 4 Ιουλίου, συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου στις 12.30 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο τονίζει πως, «οι απολύσεις αυτές θα προστεθούν στις ήδη πραγματοποιηθείσες εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση λόγω της ανάθεσης των αντίστοιχων υπηρεσιών δεκάδων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες.

«Μόνοι κερδισμένοι είναι οι ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες, δεδομένου ότι έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι η ιδιωτικοποίηση σημαίνει παραβίαση ακόμη και στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και πολύ μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις