Breaking news

Ναυάγιο με μετανάστες στην Πύλο
A

Σήμερα, Τρίτη (20/06) αναμένεται να απολογηθούν οι εννέα συλληφθέντες ως διακινητές, στο πολύνεκρο ναυάγιο, στα ανοιχτά της Πύλου.

Οι συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία 24 ωρών την οποία χθες, Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα οι κατηγορούμενοι κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και σήμερα πρόκειται να οδηγηθούν στις 10:00 ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Η προθεσμία την οποία έλαβαν αφορούσε τους δικηγόρους των εννέα συλληφθέντων, οι οποίοι χρειάζονταν χρόνο έτσι ώστε να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για το ναυάγιο της Πύλου.

Όπως αναφέρει, ένας εκ των συνηγόρων, ο εντολέας του, που απολογήθηκε πρώτος αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Ακόμη δήλωσε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στη μεταφορά των ατόμων και ότι είναι ένας εκ των μεταναστών που πλήρωσαν όπως και οι υπόλοιποι.

Στους 81 ανέρχονται οι νεκροί

Ο «μαύρος» απολογισμός των θυμάτων που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής ανέρχεται στους 81 νεκρούς.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα, το απόγευμα της Δευτέρας, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, περισυνέλεξε μία σορό και τη μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου νωρίτερα είχαν μεταφερθεί ακόμη δύο σοροί.

Οι έρευνες στο σημείο του ναυαγίου συνεχίζονται από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, από μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, τρία πλοία και ένα ελικόπτερο, καθώς και ένα αεροσκάφος του λιμενικού.

Από την επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 104 άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στη Μαλακάσα.

Εκτιμήσεις για 800 επιβαίνοντες

Οι πακιστανικές αρχές μετά από σχετική, προκαταρκτική έρευνα, αναφέρουν ότι στο πλοίο επέβαιναν περίπου 800 άνθρωποι.

Το Πακιστάν κήρυξε τη χθεσινή ημέρα Δευτέρα 19 Ιουνίου, ως ημέρα εθνικού πένθους.

Ακόμη οι αρχές ανέφεραν ότι έχουν συλλάβει 14 υπόπτους σε σχέση με τη φερόμενη παράνομη διακίνηση μεταναστών, ενώ η αστυνομία τόνισε πως εξακολουθεί να αναζητά υπόπτους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις