Breaking news

Ναυάγιο στην Πύλο
A

Ενώπιον του ανακριτική, στο κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, πρόκειται περάσουν σήμερα οι 9 Αιγύπτιοι που φέρονται ως οι διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, με 78 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να προσέρχονται ένας - ένας ενώπιον του ανακριτή από τις 11:00.

Συγκεκριμένα επιβαρύνονται με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που αφορά παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Οι συλληφθέντες

Οι κατηγορούμενοι αιγυπτιακής υπηκοότητας (ηλικίας 26,21,40,36,32,26,22,29 και 20 ετών) αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και έπαιζαν ρόλο στη μεταφορά των υπολοίπων.

Αξίζει να αναφερθεί πως ένας από τους εννέα έχει ομολογήσει πως είναι διακινητής, ενώ περιέγραψε και όσα προηγήθηkαν του απόπλου από την Αίγυπτο, αλλά και όσων ακολούθησαν πάνω στο σκάφος, μέχρι τη στιγμή που βυθίστηκε.

Οι υπόλοιποι εξακολουθούν να αρνούνται την εμπλοκή τους σε κύκλωμα διακίνησης και επιμένουν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη με την υπόθεση.

Στο μεταξύ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν τόσο τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και την έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, οι Πακιστανικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις 10 ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στο κύκλωμα δουλεμπορίας, ενώ εκτιμάται ότι πάνω από 200, μπορεί και 300 άνθρωποι από το Πακιστάν επέβαιναν στο πλοίο.

Χθες Κυριακή 18 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν και οι καταθέσεις, που έδωσαν 9 διασωθέντες από τη Μαλακάσα, οι οποίοι έδωσαν και συμπληρωματική κατάθεση, αρνούμενοι ότι σχετίζονται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Μαρτυρίες αναφέρουν 747 επιβαίνοντες

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από σχετικό ρεπορτάζ του Open, μάρτυρας ο οποίος βρισκόταν στο πλοίο υποστήριξε πως άκουσε τον καπετάνιο να κάνει λόγο για 747 συνολικά επιβαίνοντες εκ των οποίων 560 Πακιστανοί υπήκοοι.

Εάν ο εν λόγω αριθμός επιβεβαιωθεί τότε, ο αριθμός των αγνοούμενων μπορεί να φτάνει εκατοντάδες άτομα.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες, για τον εντοπισμό επιζώντων, για έκτη ημέρα, τόσο με τη συμμετοχή του πολεμικού ναυτικού, σκαφών και ενός ελικοπτέρου, ωστόσο φτάνουν προς το τέλος τους, καθώς θεωρείται πολύ δύσκολο να βγήκε κάποιος ζωντανός από το ναυάγιο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις