Breaking news

καιρός - βροχή
A

Μηνύματα του 112 στάλθηκαν σήμερα, Κυριακή το πρωί σε κατοίκους της Bορειοανατολικής Αττικής, της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, της Μαγνησίας και των Σποράδων, λόγω της έκδοσης του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στα μηνύματα που έφτασαν στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται πως: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

μήνυμα 112

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εκδόθηκε σήμερα, Κυριακή 18 Ιουνίου.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική χώρα μέχρι τις βραδινές ώρες με μειούμενη ένταση.

Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται σήμερα, Κυριακή 18 Ιουνίου μέχρι τις μεταμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και νότια Εύβοια, μέχρι τις απογευματινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ειδικότερα στη Χίο και τη Λέσβο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει κατά τόπους τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική 

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και επικίνδυνα από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι και το απόγευμα. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη 

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις