Breaking news

kalamata-nayagio-pylos-1-1000x570.jpg
A

Κλιμάκια της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και οργανώσεις και εθελοντές ξεστήνουν τα κινητά επιχειρησιακά κέντρα που είχαν στηθεί από την Τετάρτη και αδειάζουν τον χώρο μετά την αναχώρηση για τη δομή της Μαλακάσας των 71 διασωθέντων μεταναστών του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου.

Μέσα στην αποθήκη αντικρίζει κανείς ένα "βουνό" από στρώματα και κουβέρτες, σακούλες με ρούχα, παπούτσια και τρόφιμα καθώς και σωστικές λέμβους. Από την Τετάρτη επιβαίνοντες του αλιευτικού πλοίου, που βυθίστηκε κοντά στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου, διέμεναν σε αυτό τον χώρο, σοκαρισμένοι με αυτό που είχε συμβεί, αγωνιώντας για την τύχη συγγενών τους που βρίσκονταν στο ίδιο πλοίο και περιμένοντας να επικοινωνήσουν με κάποιον δικό τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 27 άτομα παραμένουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Καλαμάτας, οι περισσότεροι σε καλή κατάσταση, ενώ όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, τους απασχόλησε περισσότερο μία περίπτωση ενός 16χρονου με αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο του χορηγήθηκε θεραπεία και σταθερά παρουσιάζει βελτιωμένη κατάσταση.

Σημειώνεται πάντως πως ανάμεσα στους νοσηλευόμενους είναι κι ένας από τους συλληφθέντες, που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις