Breaking news

Τρανσφοβικη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας
A

Ακόμη μία ειδεχθής, τρανσφοβική επίθεση σημειώθηκε στην Αθήνα, εις βάρος της τρανς ακτιβίστριας Βανέσσας Βενέτη Κοττίκα, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι «Game of Chefs».

Η ίδια μιλώντας στο σταθμό του ANT1, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο βρισκόταν πριν λίγες μέρες.

Η ίδια ανέφερε τα εξής:

«Έχω δεχτεί χτυπήματα και στον λαιμό. Μιλάω με δυσκολία. Ήρθα στην Αθήνα για μια perfomance και άδραξα την ευκαιρία να επισκεφτώ και το μαγαζί που εργαζόμουν τον χειμώνα στο Γκάζι. Είναι μια παρέα, συγκεκριμένα άτομα που έχουν έρθει πάρα πολλές φορές, γιατί θεωρούν ότι το να πειράξουν τρανς ή γκέι άτομα δεν θα γίνει κάτι, δεν θ' αντεπιτεθούν. Νομίζουν ότι θα τονίσουν έτσι τον ανδρισμό τους» ανέφερε αρχικά. 

Μέσα από το προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, έδειξε τους μώλωπες και τις μελανιές που φέρει από τη βίαιη επίθεση.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις της είπε:

«Μου είχαν επιτεθεί και πέρσι, δεν με είχαν χτυπήσει. Πρώτα πειράζουν τους θαμώνες, αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα και δέχθηκα επίθεση. Στην αρχή ήταν 4 - 5 και μόλις ξεκίνησε η φασαρία ήρθαν άλλοι δέκα. Ήταν καταδρομική επίθεση. Μέχρι να έρθουν να με βοηθήσουν, φύγανε. Με χτύπησαν παντού, στα πλευρά, στον λαιμό. Ευτυχώς δεν έβγαλαν κάποιο αντικείμενο αλλιώς θα κινδύνευε η ζωή μου. Δεν πήγα στο νοσοκομείο» .

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαΐου, μία ακόμη τρανς γυναίκα είχε πέσει θύμα βίας από άνδρα στο Πεδίον του Άρεως, όταν εκείνος είχε «ενοχληθεί» από τη φωνή της γυναίκας που καλούσε το σκυλί της, ενώ έπαιζε μαζί του. Λίγο μετά τον υβριστικό διαπληκτισμό τους εκείνος της επιτέθηκε χτυπώντας την στο πρόσωπο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις