Breaking news

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία
A

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όπως είχε προαναγγείλει ο Θοδωρής Κολυδάς, με ασταθείς αέριες μάζες από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό κινούμενο από τις ακτές της Αφρικής προς το Αιγαίο που θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από αύριο Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική και κατά τόπους η κεντρική Μακεδονία, η δυτική Θεσσαλία, πιθανώς η βορειοδυτική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, η κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα η περιοχή της Χαλκιδικής), η ανατολική Μακεδονία , η Θράκη, η Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), η Εύβοια, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), η βόρεια Πελοπόννησος, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τμήματα της Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας», αναφέρει το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ.

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Μία κακοκαιρία, ασυνήθιστη για την εποχή, η οποία θυμίζει έντονα φθινοπωρινό σκηνικό, έρχεται προς τη χώρα μας, από τη γείτονα χώρα, την Ιταλία, ανακοίνωσε με τη σχετική του πρόγνωση και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Τα γνωρίσματα της κακοκαιρίας περιλαμβάνουν διαστήματα αστάθειας με βροχές και καταιγίδες, αλλά και ασταμάτητες, ολοήμερες βροχές.

Μάλιστα, εξαιτίας του βαρομετρικού χαμηλού το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι, πανελλαδικά, ασταθής, με πολλές περιοχές να συναντούν βροχές από το πρωί.

 Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις