Breaking news

Ναυάγιο μεταναστών στην Πύλο
A

Μεγάλη είναι η τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη (14/06) στα ανοιχτά της Πύλου και είχε ως αποτέλεσμα το πολύνεκρο ναυάγιο με τα 79 θύματα.

Οι πρώτες φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα, δείχνουν το σκάφος κατάμεστο από ανθρώπους, με πληροφορίες για 500 με 700 ανθρώπους, που βρίσκονταν εν πλω, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά στα αμπάρια.

Όπως δείχνει η τραγική λήψη, οι άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω από τον άλλο, λίγη ώρα πριν το μοιραίο ναυάγιο.

Ο «μαύρος» απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται στα 79, ενώ έχουν ήδη διασωθεί 104 άτομα

Όπως ανέφερε το Λιμενικό Σώμα, κατά τον εντοπισμό των διασωθέντων, κανένας τους δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν πως υπήρχε θαλασσοταραχή, με το σκάφος να φαίνεται να βουλιάζει από τους κλυδωνισμούς, πιθανότατα λόγω του πλήθους ανθρώπων που βρίσκονταν πάνω.

Ναυάγιο με μετανάστες στην Πύλο

Οι διασωθέντες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, το σκάφος είχε αναχωρήσει από Τομπρούκ της Λιβύης και βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών που επέβαιναν, στο ναυάγιο ήταν πρόσφυγες από τη Συρία, το Πακιστάν και την Αίγυπτο.

Από τους διασωθέντες, 26 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα ή υποθερμία, ενώ όλοι τους είναι άνδρες νέοι και μεσήλικες.

Ακόμη αναφέρεται ότι 78 άτομα βρίσκονται σε χώρους του Λιμενικού και αύριο Πέμπτη (15/06) πρόκειται να μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις