Breaking news

limeniko
A

Μαύρος είναι ο απολογισμός από το ναυάγιο μεταναστών στην Πύλο, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 59.

Παράλληλα υπάρχουν ανησυχίες ότι ο αριθμός πιθανότατα θα αρχίσει να αυξάνεται, καθώς οι ίδιοι οι μετανάστες κάνουν λόγο για 700 άτομα, τα οποία επέβαιναν στο σκάφος, ενώ οι Λιμενικές Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για περίπου 500 άτομα.

Η Πολιτική Προστασία φαίνεται να έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών.

Οι μετανάστες υπενθυμίζεται ότι επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία. Το σκάφος ανατράπηκε τα ξημερώματα, από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Open, οι 100 πρώτοι διασώθεντες μεταφέρονται στην Καλαμάτα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος φόβος ότι υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα στο αμπάρι του σκάφους.

Πάνω στο αλιευτικό πλοίο φαίνεται να υπήρχαν και διακινητές, καθώς το σκάφος εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης, από το Λιμενικό Σώμα, ενώ δύο άτομα αρνήθηκαν τη βοήθεια. 

Φημολογείται ότι πιθανότατα τα δύο αυτά άτομα ενδέχεται να ήταν οι διακινητές, οι οποίοι πλέον αναζητούνται.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις του Λιμενικού σχετικά με το πλήρωμα, οι επιβάτες στο εξωτερικό κατάστρωμα ήταν πάρα πολλοί, ενώ υπήρχαν άνθρωποι και στο εσωτερικό τμήμα του σκάφους, πράγμα το οποίο δείχνει πως πιθανόν ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις