Breaking news

INTIME NEWS
A

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, κα Πόπη Τσαπανίδου, σε δήλωση της για το θάνατο της 19χρονης εγκύου, στη Νέα Μάκρη, σημειώνει ότι: «Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, εν έτει 2023 να χάνονται συνάνθρωποι μας με αυτό τον τρόπο», ενώ τονίζει ότι: «έφυγε από τη ζωή μαζί με το αγέννητο μωρό της, λόγω καθυστέρησης ασθενοφόρου όπως καταγγέλλει η οικογένειά της».

Η κα Τσαπανίδου υπογραμμίζει ότι «μια γυναίκα στην Κω πέθανε γιατί δεν υπήρχαν οδηγοί για τα ασθενοφόρα του νησιού» και «λίγες ώρες μετά, άλλη μια τραγική είδηση μας συγκλονίζει όλους».

Ακόμα, σημειώνει ότι: «Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ και αυτή η σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα, οφείλει να μας κινητοποιήσει άμεσα». «Η χώρα χρειάζεται ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα Υγείας που να ανταποκρίνεται στις αυτονόητες ανάγκες όλων των ανθρώπων», υπογραμμίζει.

Απάντηση υπουργείου Υγείας 

Το υπουργείο Υγείας διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας, αναφέρουν κύκλοι του υπ. Υγείας.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ που διατάχθηκαν από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη έγκυος μεταφέρθηκε χθες, Τρίτη στο κέντρο υγείας της Νέας Μάκρης, γύρω στη 1 το μεσημέρι, ενώ το ασθενοφόρο είχε κληθεί από τις 8 και 30 το πρωί, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της, ενώ δεν επιβίωσε ούτε το μωρό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι συγγενείς της αναφέρουν ότι η 19χρονη έφυγε από το σπίτι ζωντανή.

Από το κέντρο υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή. Το ασθενοφόρο όντως την παρέλαβε στις 13:38 με τους διασώστες να τη διασωληνώνουν στον δρόμο προς το κέντρο υγείας χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις