Breaking news

Πειραιάς
A

Για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους αναχωρούν οι εκλογείς όλης της πρωτεύουσας προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στις αυριανές εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Από το πρωί τόσο στο κεντρικό λιμάνι της χώρας στον Πειραιά, όσο και στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό παρατηρείται αυξημένη κίνηση. 

Ειδικότερα, στον Πειραιά σήμερα, Σάββατο 20 Μαΐου, η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με τα περισσότερα πλοία να έχουν υψηλές πληρότητες επιβατών. Γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι τουριστικοί πράκτορες με το μεγαλύτερο κύμα των πολιτών να έχει φύγει χθες το βράδυ και το πρωί του Σαββάτου. Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 11 απόπλοι πλοίων για τα λιμάνια του Αιγαίου, 12 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και υπάρχουν και 7 πλοία που θα αναχωρήσουν από τη Ραφήνα και 4 από το Λαύριο.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η κίνηση και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού όπου τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα που αγγίζει το 100% με τις εταιρείες να βάζουν έκτακτα δρομολόγια για να καλύψουν τη ζήτηση. Σήμερα η αναχώρηση των λεωφορείων γίνεται με συχνότητα μισής ώρας με κυριότερους προορισμούς τη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Να σημειωθεί ότι από τα ξημερώματα ελεύθερη, χωρίς πληρωμή στα διόδια, είναι η διέλευση των οχημάτων σε όλες τις εθνικές οδούς και τους αυτοκινητόδρομους προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να πάνε να ψηφίσουν στους τόπους καταγωγής τους.

Αυξημένη η κίνηση και στη Θεσσαλονίκη

Κορυφώνεται όμως και η έξοδος των ετεροδημοτών που ζουν στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στα οδικά δίκτυα που οδηγούν προς Κατερίνη (ΠΑΘΕ) και Καβάλα (Εγνατία Οδό). Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στους δρόμους, ενώ η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός για την διευκόλυνση στην μετακίνηση των ετεροδημοτών, εφαρμόζοντας έκτακτα μέτρα.

Οι περισσότεροι εκλογείς επέλεξαν να ταξιδέψουν σήμερα εκμεταλλευόμενοι και την ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς των διοδίων που ισχύει από τα μεσάνυχτα έως το πρωί της Δευτέρας.

Με πληρότητες που φτάνουν το 100% αναχωρούν τα λεωφορεία από τον υπεραστικό σταθμό του ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση προγραμματίζονται έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Υψηλές πληρότητες καταγράφονται και στις αναχωρήσεις τρένων από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Πού ψηφίζουμε

Για τη διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε που Ψηφίζεις» στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών, https://mpp.ypes.gov.gr/#/, η οποία είναι προσβάσιμη και από το Gov.gr.

Εκλογές 2023

Η πληροφορία εμφανίζεται μετά τη συμπλήρωση των πεδίων Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό), ή μόνο των πεδίων Επώνυμο και Ειδικός Εκλογικός Αριθμός. Εναλλακτικά έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τις τηλεφωνικές γραμμές 2131361500 και 2131313800, που αυτό το Σαββατοκύριακο λειτουργούν όλο το 24ωρο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις