Breaking news

diki_zak
A

Κατά την διάρκεια της όγδοης ημέρας της δίκης για το φόνο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, σημειώθηκε ένταση στο δικαστήριο όταν ο συνήγορος του κατηγορούμενου Χορταριά προσπάθησε να διακόψει την κατάθεση του δημοσιογράφου και μάρτυρα, Λουκά Σταμέλλου.

Συγκεκριμένα, λίγο νωρίτερα ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος διατηρούσε προφίλ στο twitter στο οποίο αναφερόταν συνεχώς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον Ζακ Κωστόπουλο, κάνοντας ομοφοβικές και απαξιωτικές δηλώσεις.

Ο Λ. Σταμέλλος υπήρξε ο άνθρωπος που ξεκίνησε τη διαδικασία με την οποία έγινε η ταυτοποίηση στο κινητό τηλέφωνο του μεσιτικού γραφείου Χορταριά με το συγκεκριμένο προφίλ χρήστη, με τον συνήγορο να αναφέρεται σε παράνομες πράξεις εκ μέρους του μάρτυρα.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας κατέθεσε συνέντευξη του κατηγορουμένου στην « Καθημερινή », το 2015, ως μέλους του Πατριωτικού Μετώπου και αναφέρθηκε σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του κόμματος για τις μειονότητες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η υπεράσπιση ζήτησε να παραπεμφθεί για ψευδή κατάθεση και απόπειρα παραπλάνησης του δικαστηρίου στον εισαγγελέα καθώς οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί υπήρχαν στη διακήρυξη του Μετώπου και δεν της είχε πει ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

Το δικαστήριο δεν έκανε την δεκτή καθώς είπε πως δεν ήταν ψέμα αλλά η εκτίμηση του μάρτυρα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις