Breaking news

INTIME NEWS
A

Παραπέμπεται σε δίκη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, σύμφωνα με τον συνηγόρό της, κ. Αλέξη Κούγια . 

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Κούγιας σήμερα Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για την εντολέα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή της Πισπιρίγκου σε δίκη για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, στις 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ζητούσε από το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την 34χρονη για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας είχε ζητήσει και την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στην περίπτωση της Μαλένας και της Ιριδας, το ιατροδικαστικό πόρισμα Καρακούκη - Καλόγρηα αναφέρει ως αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις την ασφυξία. Υπενθυμίζεται πως οι αρχικές γνωματεύσεις από την Χριστίνα Τσάκωνα και την Αγγελική Τσιόλα ανέφεραν ως αιτίες, την ηπατική ανεπάρκεια για τη Μαλένα και την αγενεσία φλεβόκομβου για την Ιριδα.

Σύνδρομο Μυγχάουζεν 

Υπενθυμίζεται ότι διακόπηκε η δίκη της Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης για την κόρη της, Τζωρτζίνας, προκειμένου να εξεταστεί η κατηγορούμενη 34χρονη μητέρα από την Πάτρα από ψυχιάτρους, για το αν πάσχει από το Σύνδρομο Μυνχάουζεν ζήτησε ο κ. Κούγιας.

Το δικαστήριο θα αποφανθεί, όταν το αίτημα υποβληθεί γραπτώς.

Η αναφορά του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη ότι δεν κατέστη δυνατό να αποκλειστεί η εκδοχή η κατηγορούμενη να πάσχει από το σύνδρομο στάθηκε η αφορμή για το αίτημα διορισμού δύο πραγματογνωμόνων ψυχίατρων από το δικαστήριο .

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις