Breaking news

kinito-tilefono-android-efarmogi.jpg
A

Νέος πάροχος κινητής τηλεφωνίας μπαίνει στο «παιχνίδι» της αγοράς, σύμφωνα με τις επικρατέστερες πληροφορίες.

Ο λόγος για την εταιρεία Volton, η οποία έως τώρα κατέχει δημοφιλή θέση στον κόσμο του ηλεκτρικού ρεύματος και είχε εξαγγείλει τα σχέδιά της εδώ και δύο χρόνια να εισέλθει και στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας.

Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται κοντά στην έναρξη των νέων υπηρεσιών. Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Διονύσης Τσίτος, Managing Director της εταιρείας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο φιλόδοξος στρατηγικός σχεδιασμός της Volton περιλαμβάνει την είσοδο της στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Για το λόγο αυτό,  η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει μέρος του επενδυτικού της πλάνου, το οποίο ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία αλλά και να υπογράψει το τυπικό μέρος της συμφωνίας που έχει κλείσει ήδη από πέρυσι με την Vodafone, προκειμένου να προχωρήσει η είσοδος στις τηλεπικοινωνίες.

Η Volton, η οποία μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος, είχε ανακοινώσει από το 2021 την πρόθεσή της να διευρύνει τη δραστηριότητά της και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο. Για το σκοπό μάλιστα τον πρώτο χρόνο προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με κάθε έναν από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους (Cosmote, Vodafone, Wind), χωρίς αρχικά να καταστεί δυνατό να διαμορφωθεί κάποια συμφέρουσα εμπορική συμφωνία. Κατόπιν αυτού η Volton ζήτησε τη διαμεσολάβηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), «καρπός» της οποίας ήταν και η συμφωνία με την Vodafone.

Οι προαναφερθείσες διαπραγματεύσεις κρίθηκαν απαραίτητες αφού ως εικονικός πάροχος η Volton δεν θα διαθέτει δικές της υποδομές αλλά θα «νοικιάζει» το ραδιοδίκτυο από τους παρόχους κινητής. Για το λόγο αυτό θα πρέπει και οι τιμές χονδρικής που λαμβάνει να είναι τέτοιες που να επιτρέπουν την δραστηριοποίησή της στο πλαίσιο ενός υγιούς ανταγωνισμού.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις