Breaking news

areios pagos
A

Το ενδεχόμενο επιστροφής στη φυλακή αντιμετωπίζει ο καταδικασμένος για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων Νίκος Σειραγάκης, αφού η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε την αναίρεση του βουλεύματος που οδήγησε εκτός φυλακής τον βαρυποινίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός έκρινε πως το βούλευμα του Συμβουλίου πλημμελειοδικών Ναυπλίου με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ωστόσο, η απόφαση για τo εάν θα επιστρέψει τελικά πίσω στη φυλακή ανήκει στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου που θα συνεδριάσει για να αποφασίσει για την υπόθεση.

Ο προπονητής μπάσκετ καταδικάστηκε αρχικά σε 401 έτη φυλάκισης, που μετά την συγχώνευση τους έγιναν 220 έτη. Με τον νέο Ποινικό Κώδικα τα πραγματικά χρόνια έκτισης μειώθηκαν σε 20.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι πριν 3 χρόνια, τον Απρίλιο του 2020, είχε αποφυλακιστεί υπό όρους από τις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείτο προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ο οποίος είχε σταθεί αρωγός των θυμάτων του παιδεραστή τόσο στην πρώτη δίκη όσο και στην δεύτερη.

Με παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκε εκ νέου το βούλευμα της αποφυλάκισης του Σειραγάκη και προέκυψε πως είχε παραβιάσει τους όρους απόλυσής του. Έτσι, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές Τρίπολης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις