Breaking news

καιρός - ήλιος
A

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Πρωτομαγιά, που φέτος «πέφτει» Δευτέρα, σχηματίζοντας έτσι ένα τριήμερο, με τους μετεωρολόγους να αφήνουν ένα αστερίσκο για το το τι καιρό θα κάνει ανήμερα της 1ης του Μαΐου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, από σήμερα Δευτέρα θα ξεκινήσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, η οποία θα «αγγίξει» τους 24 βαθμούς, ενώ ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η Τετάρτη θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα εβδομάδας, που θα έρθει μια ατμοσφαιρική διαταραχή.

Όπως ανέφερε ο ειδικός, «Στην Αθήνα, είναι οριακό το αν θα βρέξει ή όχι. Το ίδιο σύστημα κακοκαιρίας θα πάει στο Αιγαίο την Πέμπτη.», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Την άνοιξη κανείς δεν τη σταματά πλέον».

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με βοριάδες στο Αιγαίο μέχρι 6-7 μποφόρ. «Νομίζω το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα είναι στους 24-25 βαθμούς» είπε αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται ότι έρχεται ένα σύστημα αστάθειας από την Κυριακή το βράδυ που δεν μπορεί ακόμα να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι καιρό ακριβώς θα έχει. Ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά ασφαλή στοιχεία για τη Δευτέρα, ξεκαθάρισε ο μετεωρολόγος.

Πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Το Σάββατο θα είναι ακόμα μία ημέρα αστάθειας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, όπως και η Κυριακή, όπου το θερμόμετρο θα δείξει έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με τον καιρό το επόμενο διάστημα και έως το τέλος του Απριλίου, ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε πως μέχρι και το τέλος του Μήνα, λίγο δηλαδή πριν την αργία της Πρωτομαγιάς ο καιρός θα είναι παρόμοιος με αυτής της εβδομάδας. Θα έχει δηλαδή και υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και τοπικές καταιγίδες.

Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

Όπως αναφέρει το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στο Αιγαίο και την Κρήτη τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι - απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για το Σάββατο, στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή, αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις