Breaking news

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΗΠΑ
A

Περιπτώσεις δολοφονιών που σχετίζονται με την είσπραξη της ασφάλειας ζωής συγκλονίζουν αρκετές φορές την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες.

Για παράδειγμα το 2012 ένας 34χρονος άνδρας από την Αλαμπάμα έπνιξε τη γυναίκα του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του μέλιτος τους, την ώρα που έκαναν μαζί καταδύσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Αμερικανός Gabe Watson, απενεργοποίησε την παροχή αέρα της γυναίκας του, με σκοπό να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της.

Το ζευγάρι πάλεψε για αρκετή ώρα στον βυθό της θάλασσας, σύμφωνα με τα όσα παραδέχτηκε ο κατηγορούμενος. Η Τina Watson, πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να κρατηθεί από πάνω του με αποτέλεσμα να του βγάλει τη μάσκα.

Εκείνος αρχικά ισχυρίστηκε ότι συνέβη κάποιου είδους ατύχημα αλλά αργότερα παραδέχτηκε την πράξη του. Η δίκη σε βάρος του ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα.

Βρετανία: Σκότωσε την ζάμπλουτη σύζυγό του για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής

Το 2017, ο Ντόναλντ Μακφέρσον, 47 ετών, δολοφόνησε την Πόλα Λίσον με το που υπέγραψε ασφάλεια ζωής αξίας 3,5 εκατομμυριών λιρών.

Ο 47χρονος έπνιξε την σύζυγό του στην πισίνα του δωματίου που είχαν ενοικιάσει όταν πήγαν στην Δανία για διακοπές το 2017. Από τότε δεν παραδέχεται την ενοχή του, ενώ σε δικαστήριο του Μάντσεστερ επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι είναι αθώος.

Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεσή του, γνώρισε την Πόλα στο μεσιτικό του γραφείο που ήταν οικογενειακή επιχείρηση και παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 2014.

Ωστόσο, έκρυψε ένα μεγάλο μυστικό. Τα επτά συμβόλαια ζωής της, με αποτέλεσμα αυτά να αξίζουν μετά θάνατον 3.5 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Η κυρία Λίσον δεν ήξερε τίποτα για τα συμβόλαια και πήγε ξέγνοιαστη στη μικρή πόλη Νορ Νέμπελ της Δανίας για να ευχαριστήσει τον σύζυγό της.

Πέταξε την έγκυο γυναίκα του από τον γκρεμό για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της

Σοκ προκάλεσε το 2019 μία φρικτή δολοφονία στην Τουρκία με μία έγκυο γυναίκα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Mirror, ο σύζυγός της 32χρονης Τουρκάλας την έριξε από τον γκρεμό προκειμένου να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της. Ο 40χρονος σκότωσε την 7μηνων γυναίκα του ενώ βρίσκονταν σε διακοπές και μόλις είχαν βγάλει μία selfie.

Σύμφωνα με τις Αρχές ο 40χρονος έριξε στον γκρεμό την 7μηνων έγκυο γυναίκα του προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα από την ασφάλεια ζωής της.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο Hakan Aysal είχε κάνει ασφάλεια ζωής στην 32χρονη σύζυγό του λίγους μήνες πριν να την δολοφονήσει.

Ωστόσο, δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει το σχέδιό του καθώς η έρευνα που ήταν σε εξέλιξη για τις συνθήκες θανάτου της Semra δεν επέτρεψε την εκταμίευση της αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία.

Σύμφωνα με την Mirror, ο αδερφός της 32χρονης υποστήριξε ότι όταν πήγαν στο νεκροτομείο για να πάρουν το πτώμα ο Hakan δεν ήταν καθόλου στεναχωρημένος.

Ο ίδιος κατήγγειλε, δε, ότι «η αδερφή μου δεν ήθελε να έχει δάνεια αλλά μετά τον θάνατό της ανακαλύψαμε ότι ο Hakan είχε πάρει τρία δάνεια στο όνομά της».

Ο 40χρονος από την πλευρά του, σύμφωνα με την Mirror, υποστήριξε ότι είχε πάθος με τα extreme sports πριν τον γάμο του και γι’ αυτό έκανε ασφάλεια ζωής. Ερωτηθείς γιατί είχε φροντίσει να είναι αυτός που θα εισπράξει τα χρήματα αν πεθάνει η σύζυγός του, απάντησε ότι «δεν είχα δώσει σημασία στις λεπτομέρειες, εγώ απλά έφερα τη σύζυγό μου να υπογράψει, δεν γνώριζα ότι υπήρχε τέτοιος όρος».

Την δολοφόνησε στη Ζάμπια

ΖΑΜΠΙΑ

Αυτή την περίοδο και πάλι στις ΗΠΑ ένας οδοντίατρος  κατηγορείται για τη δολοφονία της γυναίκας του σε ένα κυνηγετικό ταξίδι στη Ζάμπια για να εισπράξει εκατομμύρια δολάρια από την ασφάλεια ζωής της.

Ο 67χρονος Λόρενς Ρούντολφ κατηγορείται για φόνο και απάτη για το θάνατο της συζύγου του, Μπιάνκα Φινίτσιο Ρούντολφ, όπως επιβεβαίωσε το περιοδικό People.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν πως ο Λόρενς, ο οποίος έχει οδοντιατρεία στην Πενσυλβάνια, σκότωσε τη σύζυγό του, την αποτέφρωσε γρήγορα γρήγορα στην Αφρική και στη συνέχεια, όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ, εισέπραξε σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια από την ασφάλεια ζωής της, υποστηρίζοντας πως ο θάνατός της από πυροβολισμό ήταν τυχαίος.

Σύμφωνα με την ποινική καταγγελία, το ζευγάρι ταξίδεψε στη Ζάμπια στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016, ώστε η Μπιάνκα, λάτρης του κυνηγιού, να μπορέσει να κυνηγήσει μια λεοπάρδαλη. Ετοιμάζονταν να φύγουν από τον κυνηγετικό τους καταυλισμό στο Εθνικό Πάρκο Kafue το πρωί της 11ης Οκτωβρίου 2016, όταν η Μπιάνκα πυροβολήθηκε στο στήθος με κυνηγετικό όπλο Browning.

Ο Λόρενς φέρεται να είπε στην τοπική αστυνομία πως άκουσε τον πυροβολισμό ενώ έκανε ντους και πως βρήκε τη γυναίκα του στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας να αιμορραγεί από το στήθος. «Ο Λόρενς είπε στην αστυνομία της Ζάμπιας πως υποπτευόταν ότι το κυνηγετικό όπλο είχε αφεθεί γεμάτο με σφαίρες από το κυνήγι την προηγούμενη μέρα και πως εκπυρσοκρότησε όταν η γυναίκα του προσπάθησε να βάλει το όπλο στη θήκη του» ανέφερε τότε.

Οι αρχές επιβολής του νόμου στη Ζάμπια έκριναν το θάνατό της ως τυχαίο ατύχημα αλλά οι ομοσπονδιακές Αρχές δεν πείστηκαν.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο προϊστάμενος της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Ζάμπια είπε στο FBI πως είχε μιλήσει με τον Λόρενς για την αποτέφρωση της σορού της συζύγου του. «Είχε ένα άσχημο προαίσθημα για την όλη κατάσταση και πίστευε ότι ήθελε να την αποτεφρώσει πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό και ταξίδεψε στο γραφείο τελετών με άλλους δύο από την πρεσβεία για να τραβήξει φωτογραφίες του πτώματος και να διατηρήσει πιθανά στοιχεία» αναφέρουν τα έγγραφα.

Είπε επίσης στους ερευνητές πως ο Λόρενς έγινε έξαλλος όταν ανακάλυψε πως ο προϊστάμενος του προξενείου είχε πάει να δει το πτώμα της συζύγου του και να τραβήξει φωτογραφίες.

Μια φίλη της Μπιάνκα είπε στις αρχές στις 27 Οκτωβρίου 2016, πως ήθελε το FBI να ερευνήσει τον θάνατο της φίλης της επειδή υποπτευόταν πως ο Λόρενς είχε απατήσει τη γυναίκα του και πως είχε σχέση την στιγμή του θανάτου της. «Η φίλη είπε πως ο Λόρενς είχε κακοποιήσει λεκτικά στο παρελθόν τη γυναίκα του και οι δυο τους είχαν τσακωθεί για τα χρήματα» αναφέρεται στην καταγγελία. «Η φίλη είπε επίσης ότι πίστευε πως η αποτέφρωση ήταν ενάντια στις επιθυμίες της Μπιάνκα, επειδή ήταν αυστηρή καθολική που είχε εκφράσει κάποτε την αποδοκιμασία της όταν ο σύζυγος της φίλης αποτεφρώθηκε. Ομοίως η φίλη είπε πως ο Λάρι δεν επρόκειτο ποτέ να την χωρίσει γιατί ήθελε τα χρήματά της και εκείνη δεν θα τον χώριζε ποτέ λόγω του καθολικισμού της».

Το ένταλμα σύλληψης για τον Λόρενς εκδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου. Ο Ρούντολφ δήλωσε αθώος και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει στις 28 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το TribLive.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις