Breaking news

volos1.jpeg
A

Πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση τμήματος της οροφής σε αίθουσα διδασκαλίας του 18ου Δημοτικού σχολείου Βόλου, σημειώνεται ένα νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων, φέρνοντας στο φως τα τεράστια προβλήματα και τις παθογένειες που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτήρια.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στο 32ο Δημοτικό, σήμερα Δευτέρα 10 Απριλίου και «από τύχη» γλίτωσε η καθαρίστρια.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανό τραυματισμό καθηγητών και μαθητών, σε περίπτωση που η σημερινή Δευτέρα ήταν μια απλή καθημερινή. Η καθαρίστρια πήγε νωρίς το πρωί στο σχολείο για να καθαρίσει και όταν μπήκε μέσα, είδε σοβάδες πεσμένους στην σκάλα. Πλησιάζοντας προς το σημείο για να διαπιστώσει τι συνέβη, άρχισαν να πέφτουν μεγάλα κομμάτια σοβάδων από την οροφή και λίγο έλειψε να τραυματιστεί.

Η ίδια ενημέρωσε αμέσως τη διεύθυνση του 32ου Δημοτικού, ενώ ενημερώθηκε επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος είχε ενημερώσει τον Δήμο Βόλου για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το διδακτήριο, ζητώντας να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Σήμερα, Δευτέρα 10 Απριλίου, στο 32ο Δημοτικό, η καθαρίστρια ζει «από τύχη». Η φράση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, προκύπτοντας από πολύ σοβαρά και δραματικά γεγονότα που σημειώνονται αλλεπάλληλα στη χώρα μας, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Το συγκεκριμένο σχολείο του Βόλου, ήταν κλειστό λόγω Μεγάλης Εβδομάδας και τα παιδιά απουσίαζαν, για καλή τους τύχη. Για πόσο ακόμη θα εναποθέτουμε πιθανότητες επιβίωσης και θα εκθειάζουμε τη «μοίρα», ακόμη και για απλές, καθημερινές δραστηριότητες, άγνωστο. 

Ας ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά την άυλη έννοια της τύχης που καμία ζωή δεν κινδύνεψε εκτελώντας απλές, μηχανικές κινήσεις και υποχρεώσεις.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις