Breaking news

panic_button
A

Νέα δωρεάν εφαρμογή ειδοποίησης «Panic button» του 100 και 166, για την ανίχνευση της ακριβής θέσης όποιου καλεί βοήθεια, δημιούργησε η ελληνική επιχείρηση CNOS, σε συνεργασία με τη γαλλική NEOMA.

Η εφαρμογή «Safe in Greece» εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει, ως ένα νέο καινοτόμο σύστημα για την παροχή υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και άμεσης δράσης, έτσι ώστε περιπολικά και ασθενοφόρα να φτάνουν πιο γρήγορα σε όσους έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα σύστημα κρίσιμης σημασίας, με το οποίο ο χρήστης θα πιέζει το κατάλληλο κουμπί «panic button», ανάλογα και με την παροχή βοήθειας την οποία χρειάζεται. Εάν χρειάζεται ιατρική βοήθεια θα γίνεται κλήση στο 166, ενώ εάν έχει ανάγκη την αστυνομική βοήθεια θα πιέζει το κουμπί «Αστυνομία», ενώ η συσκευή θα καλεί το 100.

Τι γίνετε εάν εκείνος που καλεί δεν είναι σε θέση να μιλήσει 

Παράλληλα υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες, εκείνος που καλεί για βοήθεια, δεν είναι σε θέση να μιλήσει με τον τηλεφωνητή/τρια της ΕΛΑΣ.

Για εκείνες τις περιπτώσεις υπάρχουν τα ειδικά κουμπιά «Διαρρήκτης», «Υπό επίθεση», «Ενδοοικογενειακή βία».

Στις εν λόγω περιπτώσεις οι τηλεφωνητές βλέπουν την ακριβή θέση των ατόμων στο χάρτη με αποτέλεσμα να γίνεται άμεσα η αναχώρηση του ασθενοφόρου ή του περιπολικού.

Παρόλο που η απόσταση ορίζει το πόσο γρήγορα θα φτάσει ένα ασθενοφόρο ή περιπολικό στον τόπο της έκτακτης ανάγκης, υπολογίζεται ότι ο χρόνος που απαιτείται για την άφιξη στο σημείο της κλήσης είναι μειωμένος κατά 10% με 30%.

Πότε θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο project manager της CNOS, Νότης Παρασκευόπουλος, ανέφερε ότι, μόλις δοθεί το "πράσινο φως" από τα υπουργεία Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η εφαρμογή θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία εντός 30 - 45 ημερών.

Ακόμη τόνισε ότι η εν λόγω εφαρμογή Safe in Greece, η οποία είναι ευρείας χρήσης χωρίς χρηματικό αντίτιμο, θα έχει σκοπό τόσο την προώθηση της οδικής ασφάλειας, αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Επιπλέον πρόκειται να δοθεί και η δωρεάν πρωτοβουλία σε ΕΛΑΣ και ΕΚΑΒ για αποστολή Push Notifications, με μηνύματα τα οποία θα αναφέρουν τις τοποθεσίες που θα χρήζουν προσοχής, εάν επικρατούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα π.χ. ομίχλη.

Τέλος αναφέρεται ότι μέσω των χορηγιών που έχουν εξασφαλιστεί θα δοθούν υπολογιστές που χρειάζονται, tablets για περίπου 2.000 περιπολικά και ασθενοφόρα, έτσι ώστε οι συνοδηγοί να πλοηγούν τον οδηγό στην πλέον κατάλληλα διαδρομή, έτσι ώστε να φτάσουν το συντομότερο στον προορισμό τους.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις