Breaking news

xioni-snow-nifada-kairos.jpg
A

Ο μετεωρολόγος, κ. Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως αύριο Πέμπτη χαλάει ο καιρός, ενώ έκανε λόγο και για χιονοπτώσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Αρναούτογλου, «η Πέμπτη δεν αποκλείεται να κρύβει χιονο-εκπλήξεις, σύντομης παρόλαυτά διάρκειας, εκτός από τα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και αρκετά χαμηλότερα για περιοχές της Μακεδονίας», ωστόσο, σημειώνει πως εμφανίζεται μεγάλη «διχογνωμία των προγνωστικών στοιχείων».

Η ανάρτηση του κ. Αρναούτογλου έχει ως εξής: 

«Η Πέμπτη ίσως να κρύβει και ολιγόωρες χειμωνιάτικες αποχρώσεις εκτός από τα πολύ ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας ίσως και αρκετά χαμηλότερα, σε περιοχές της Μακεδονίας!

Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Όπως ανέφερα και από την περασμένη εβδομάδα αλλά και στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 απόψε, αν και η διχογνωμία των προγνωστικών στοιχείων παραμένει αρκετά μεγάλη, η Πέμπτη δεν αποκλείεται να κρύβει χιονο-εκπλήξεις, σύντομης παρόλαυτά διάρκειας, εκτός από τα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και αρκετά χαμηλότερα για περιοχές της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής και κεντρικής – συμπεριλαμβανομένου και του νομού Θεσσαλονίκης ,ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 μέτρα και πολύ τοπικά ίσως και χαμηλότερα..) με πιθανές και χιονοστρώσεις..

Το παρακολουθούμε στενά και το επόμενο 24ωρο για να βγαλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα..
Για να μη χάνετε τον…καιρό σας 😉
Δελτία Καιρού ΕΡΤ3 (ΔΕΥ-ΠΑΡ 17:45 & 22:00)
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».

Η εκτίμηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, μέχρι το Πάσχα θα έχουμε διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, αναφέρει ότι ο καιρός βελτιώνεται σήμερα Τετάρτη σε όλη την χώρα, από τις βραδινές ώρες όμως, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει την χώρα από τα δυτικά και θα πάμε κάπως έτσι μέχρι τα μέσα της Μ. Εβδομάδας.

Το νέο κύμα που έρχεται το βράδυ από τα δυτικά, θα επηρεάσει όλη την χώρα με κύρια χαρακτηριστικά βροχές και καταιγίδες αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πρόγνωση καιρού για αύριο 

Για αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, αναμένονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα σταματήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και πρόσκαιρα στο Ιόνιο θα ενισχυθούν τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις