Breaking news

Κακοκαιρία και επιδείνωση καιρού
A

Το 112 έστειλε νέο μήνυμα στη Βόρεια Ελλάδα για την παρουσία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ενόψει της κακοκαιρίας Ilina.

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία ξεκίνησε ήδη να πλήττει περιοχές της χώρας, από το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου.

Τα καιρικά φαινόμενα που έφερε, ήταν έντονα κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, ενώ αναμένεται να αυξηθούν, μέσα στις επόμενες ώρες.

Το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας σε Καβάλα, Ξάνθη, Χαλκιδική και Θάσο.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες

Τρίτη, 4/4

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, μέχρι τις νυχτερινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κατά διαστήματα τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο. Τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7, τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε δυτικούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και στα βόρεια θα φτάσει τους 11 με 14 βαθμούς, στα δυτικά τους 13 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη, 5/4

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στα ανατολικά και το απόγευμα πιθανώς τοπικά στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Πέμπτη, 6/4

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ανατολικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή, 7/4 και το Σάββατο, 8/4

Λίγες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και το Σάββατο πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία στα νότια σε ανατολικούς 5 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι το Σάββατο στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο στα νότια.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις