Breaking news

covid
A

Δεν έχει τέλος η εξάπλωση της μετάλλαξης «Ομικρόν» και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) αναφέρει ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται εξαπλωθεί και να κυριαρχήσει σε όλην την Ευρώπη.

«Με βάση το μαθηματικό μοντέλο του ECDC, υπάρχουν ενδείξεις ότι η -Όμικρον- θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες από τις μισές λοιμώξεις από τον SARS-CoV-2 στην ΕΕ/ΕΟΧ μέσα στους επόμενους μήνες», αναφέρεται σε έγγραφο.

Η εκτίμηση αυτή βασίστηκε σε προκαταρκτικά δεδομένα από τη Νότια Αφρική και τα χαρακτηριστικά της παραλλαγής χρειάζονται εκ νέου μελέτη, διαφορετικά τα συμπεράσματα δε θα είναι 100% έγκυρα και ασφαλή.

Χάρτης

ECDC

Στο νέο αναθεωρημένο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 14 ημέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού, η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο-με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες (κόκκινο)- ενώ στο κόκκινο είναι σχεδόν όλη η Γηραιά Ήπειρος.

Σε έξαρση το πανδημικό κύμα στην Ευρώπη

Σημειώνεται πως ως «κόκκινη» ζώνη χαρακτηρίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4% και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις