Breaking news

βροχή
A

Λόγω της κακοκαιρίας «Ilina» που αναμένεται να «χτυπήσει» σήμερα το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, στάλθηκαν μηνύματα του 112, στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, σήμερα Δευτέρα, το πρωί.

Στο μήνυμα που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται πως: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες - θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά την διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

112
skai.gr

Υπενθυμίζεται πως εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.

Ειδικότερα, τα φαινόμενα θα είναι έντονα αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα έντονα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Τα φαινόμενα μάλιστα, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων θα είναι κατά τόπους έντονα ενώ υπάρχουν φόβοι ακόμη και για πλημμύρες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φθάσει τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 και τοπικά στην Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις