Breaking news

Αεροπορικά ταξίδια: Οι σαρώσεις καρδιακών παλμών ενδέχεται να αντικαταστήσουν τα διαβατήρια
A

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται καθημερινά, αλλάζει ο τρόπος που αγοράζουμε πράγματα, που επικοινωνούμε αλλά που ταξιδεύουμε

Το επόμενο άλμα προόδου που ενδέχεται να δούμε έως το 2070, είναι να μην χρειαζόμαστε τα διαβατήρια για να ταξιδεύουμε, καθώς θα αρκεί μια απλή σάρωση του καρδιακού μας παλμού για την ταυτοποίηση μας!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αεροπορικής εταιρείας, με τον τρόπο αυτό οι ειδικοί ευελπιστούν ότι θα βελτιωθούν τα συστήματα ασφαλείας, καθώς θα είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποιος να χρησιμοποιήσει ψεύτικη ταυτότητα ή διαβατήριο για να ταξιδέψει, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο κατά τις διαδικασίες ελέγχου των επιβατών.

Από την άλλη ωστόσο εγείρονται και ζητήματα ηθικής γιατί κάποιος μπορεί να καταχραστεί αυτά τα δεδομένα τα οποία είναι πολύ προσωπικά και ευαίσθητα και να τα χρησιμοποιήσει με κακό σκοπό.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι παλμοί της καρδιάς είναι μοναδικοί στον κάθε άνθρωπο. Η σάρωση θα γίνεται με βιομετρικούς αισθητήρες και θα περνάμε με αυτόν τον τρόπο από το αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι ήδη σε κάποια αεροδρόμια χρησιμοποιούνται βιομετρική ταυτοποίηση, όπως η σάρωση προσώπου, σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων που και αυτά είναι μοναδικά στον κάθε άνθρωπο.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις