Breaking news

pososto_meth
A

Σύμφωνα με έρευνα 5 επιδημιολόγων, η οποία διεξάχθηκε αναφέρεται πως στις κλίνες απλής νοσηλείας η θνητότητα είναι αναπόφευκτη.

Συγκεκριμένα το εν λόγω πόρισμα προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε το διάστημα Απριλίου του 2016 έως και τον Δεκέμβριο του 2018 και αφορά την παρακολούθηση 151 διαφορετικών περιπτώσεων ασθενών.

Όπως σημειώθηκε στην αναλυτική καταγραφή των 151 διασωληνωμένων ασθενών οι 74 (49%) από αυτούς μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ εντός 0 ημερών. Σε σύγκριση με τους ασθενείς που παρέμειναν σε απλούς θαλάμους, οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ είχαν χαμηλότερη θνητότητα σε διάστημα 90 ημερών (65% έναντι 97% και 70% έναντι 99%, αντίστοιχα). 

Ειδικότερα οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όταν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ, η θνητότητα για ασθενείς που διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους είναι σχεδόν στο 99%.

Στην ανάγκη λοιπόν χρήσης περισσότερων ΜΕΘ είναι σημαντική η μεταφορά των ασθενών σε αυτές απαντούν χαρακτηριστικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι πέντε γιατροί που υπογράφουν την έρευνα, ονόματη Δημήτρης Μπασούλης, Σταύρος Λιάτης, Μαρίνα Σκουλούδη, Γεώργιος Δακος και Πέτρος Σφηκάκης.

Την παραπάνω έρευνα επικαλέστηκε και ο νευροχειρουργός του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου και την σχολίασε αναφέροντας χαρακτηριστικά «στο Κόκκινο».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις