Breaking news

Τα εορταστικά καλάθια του Πάσχα και νονού
A

Σήμερα πρόκειται να ανακοινωθούν οι επίσημες αποφάσεις σχετικά με το «Καλάθι του νονού», και το «Καλάθι του Πάσχα» τα οποία, πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία, σε παρόμοιο πλαίσιο με εκείνο που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων και της Σαρακοστής, τόσο σε καταστήματα παιχνιδιών, αλλά και σε αγορές σούπερ μάρκετ. 

Ειδικότερα σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου σε σχετική συνέντευξη τύπου, πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα τα δύο επερχόμενα καλάθια, προκειμένου να υποστηρίξουν τα νοικοκυριά έναντι στο κύμα ακρίβειας.

Τα δύο νέα εορταστικά «καλάθια» για το Πάσχα αναμένεται να δημιουργηθούν ενόψει της Πασχαλινής περιόδου, από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης έχει ανακοινώσει ήδη τρίμηνη παράταση για το «Καλάθι του νοικοκυριού».

Συγκεκριμένα το «Πασχαλινό καλάθι» θα δημιουργηθεί για τα σούπερ μάρκετ και το «Καλάθι του νονού» για τα καταστήματα παιχνιδιών.

Ακόμη αναφέρεται ότι το «Καλάθι του νοικοκυριού» σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και την έγκριση που έχει δοθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2023.

Ακολουθήστε το Proson και στο Twitter για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα του εργασιακού τομέα!

«Καλάθι του Πάσχα»

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα περιέχει πασχαλινά προϊόντα όπως αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολάτες.

Ουσιαστικά το «Πασχαλινό καλάθι» πρόκειται να πάρει τη θέση του «Καλαθιού της Σαρακοστής» λίγες μέρες πριν την είσοδο του Πάσχα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών, στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι.

Τα προϊόντα που θα περιέχει το «Καλάθι του Πάσχα»:

  1. Αρνί
  2. Κατσίκι
  3. Τσουρέκι
  4. Σοκολατένια αυγά
  5. Μπακαλιάρος

«Καλάθι του νονού»

Όσον αφορά στο «Καλάθι του νονού», πρόκειται να ξεκινήσει από τις 29 Μαρτίου έως και τις 15 Απριλίου, καθώς θα εφαρμοστεί στα καταστήματα παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα αναμένεται να συμμετάσχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ, αλλά και εθελοντικά με μικρότερο τζίρο επιθυμούν.

Το αρμόδιο υπουργείο πρόκειται να διαμορφώσει τις κατηγορίες παιχνιδιών από τις οποίες η κάθε επιχείρηση θα επιλέγει κάθε εβδομάδα τα προϊόντα που θα απαρτίζουν τους καταλόγους της και αναμένεται να είναι σαν και εκείνες των Χριστουγέννων.

Στο μεταξύ πρόκειται να προστεθούν και λαμπάδες με παιχνίδια για τις αγορές των νονών προς τα βαφτιστήρια τους.

Τα προϊόντα που θα περιέχει το «Καλάθι του νονού»:

  1. Λαμπάδες με παιχνίδια
  2. Επιτραπέζια / Παζλ
  3. Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
  4. Βρεφικά παιχνίδια
  5. Φιγούρες δράσης
  6. Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (παιχνίδια με τουβλάκια)
  7. Οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα
  8. Ηλεκτρονικά παιχνίδια
  9. Αθλητικά παιχνίδια (μπάλες, παιδικές μπασκέτες)
  10. Λούτρινα
  11. Μουσικά παιχνίδια
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις