Breaking news

Έκτακτες διακοπές νερού στην Αττική, η ανακοίνωση ΕΥΔΑΠ
A

Σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του νερού, με την πρώτη να είναι στις 4 και 30 το απόγευμα, και τη δεύτερη στις 7.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, με κύριο αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «που ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση του νερού», σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως: «Το πολυνομοσχέδιο διευρύνει τις αρμοδιότητες της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) η οποία μετονομαζόμενη σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων αναλαμβάνει επιπλέον τη «ρύθμιση» των υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης αστικών αποβλήτων. Αυτό σημαίνει ότι στρώνεται νομικά το έδαφος για την ανάπτυξη αγοράς σε αυτούς τους τομείς κατά τα πρότυπα της αγοράς ενέργειας, τις συνέπειες της οποίας τις βλέπουμε κάθε μήνα στους εξωφρενικούς λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου».

Ακόμα, υπογραμμίζεται πως: «Το πολυνομοσχέδιο συνιστά κατάφωρη αντιδημοκρατική εκτροπή επειδή καταπατά τις αποφάσεις 1906/2014, 190 & 191/2022 της Ολομέλειας και 1886/2022 του Δ΄ τμήματος του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, το ιδιωτικό Υπερταμείο δεν μπορεί να διαχειρίζεται τέτοιες υπηρεσίες, ο κύκλος των υπηρεσιών ύδρευσης- αποχέτευσης είναι ενιαίος – αδιάσπαστος, υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και το νερό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν εμπορικό προϊόν».

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ

Επίσης, το ΠΑΜΕ,  καλεί έξω από τη Βουλή στις 7 το απόγευμα, ενώ σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως: «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του».

Ακόμα, στην ανακοίνωση του αιτείται: «Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες».

Τέλος, αναφέρει πως: «Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά! Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 20 Μάρτη στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό και στη σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 7μμ στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ».

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα σε όλη την χώρα.

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας από εργαζομένους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το υποκατάστημα της ΕΥΑΘ επί της οδού Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σύνθημα «όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού».

Στο πλαίσιο των δράσεων του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ κατά της ιδιωτικοποίησης, διοργανώνεται συναυλία διαμαρτυρίας με γνωστούς καλλιτέχνες στις 2 Απριλίου, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις