Breaking news

πορεία - γερανός
A

O προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Αντώνης Ελευθεριάνος παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, μετά το βίντεο, στο οποίο καταγράφεται ο γερανός της αστυνομίας να τρέχει με ανεξέλεγκτη πορεία προς τους διαδηλωτές.

Ειδικότερα, η προκαταρκτική εξέταση παραγγέλθηκε για  να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τον αστυνομικό που οδηγούσε τον γερανό.

Μεταξύ των αδικημάτων που θα ερευνηθούν είναι διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτών.

Βίντεο καταγράφουν τη στιγμή που ρυμουλκό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. αναπτύσσει ταχύτητα και κατευθύνεται σε διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία. Στο βίντεο φαίνεται ένας διαδηλωτής να πέφτει στο οδόστρωμα την ώρα που ο γερανός έσπρωχνε με ορμή κάδο σκουπιδιών ενώ άλλοι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να απομακρυνθούν την τελευταία στιγμή.

Ήδη, διενεργείται έρευνα με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε ο οδηγός του γερανού αλλά και μάρτυρες. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο οδηγός του γερανοφόρου οχήματος, υποστηρίζει πως υποχρεώθηκε να κάνει ελιγμό καθώς εγκλωβίστηκε στο σημείο και απειλήθηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις