Breaking news

παιδιά με συμπτώματα
A

Οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς, των οποίων το παιδί έχει συμπτώματα "ύποπτα" για κορωνοϊό, έδωσε την Πέμπτη η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Οποιοδήποτε παιδί έχει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού θα πρέπει να κάθεται σπίτι του. Δεν θα πρέπει να πηγαίνει στο σχολείο. 
Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος με αντιγονικό τεστ, με self-test αρχικά και να επιβεβαιώνεται με rapid. 
Δεν χρειάζεται να προσέρχονται όλα τα παιδιά με λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού στο νοσοκομείο, ούτε καν στον παιδίατρο. Εφόσον υπάρχει κάποιος παιδίατρος, ο οποίος παρακολουθεί το παιδί, σωστό είναι να έρθει σε επαφή ο γονιός, να ενημερώσει -ιδιαίτερα αν το self-test είναι θετικό- και από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, αρκεί η καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία, εφόσον το παιδί είναι καλά. 
Το παιδί πρέπει να παρακολουθείται καθημερινά για τη σωστή λήψη υγρών και τροφής, αν είναι ζωηρό και για όλα όσα οι γονείς γνωρίζουν ότι ισχύουν γενικότερα για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. 

«Στα νοσοκομεία έχουμε σημαντική αύξηση προσέλευσης παιδιών για εργαστηριακό έλεγχο και δυστυχώς και για επιβεβαίωση self-test, το οποίο δεν θα πρέπει να γίνεται γιατί έχουμε πει ότι για τα self-test, που βγαίνουν θετικά, προκειμένου να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, αρκεί η επιβεβαίωση με ένα rapid στο φαρμακείο ή σε ένα εργαστήριο» ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να προσέρχονται τα παιδιά στο νοσοκομείο για PCR, εφόσον παρακολουθούνται τηλεφωνικά από τον παιδίατρο, γιατί αυτό δημιουργεί αρκετές δυσλειτουργίες. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις