Breaking news

Εικόνες από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη
A

Ο εφέτης ανακριτής Λάρισας κάλεσε σε απολογία τους τρεις μέχρι τώρα κατηγορούμενους για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, δηλαδή τους δύο σταθμάρχες και τον προϊστάμενο επιθεώρησης την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Κατά πάσα πιθανότητα οι τρεις θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν προκειμένου να ενημερωθούν οι δικηγόροι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έγινε γνωστό ότι το έγγραφο που είχε σβηστεί με μπλάνκο – ένα θέμα που είχε προκύψει από την απολογία του 59χρονου προφυλακισμένου σταθμάρχη ο οποίος υποστήριξε ότι στο έγγραφο παράδοσης – παραλαβής των βαρδιών είναι σβησμένη μία ώρα με μπλάνκο – έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να βρεθεί τι υπάρχει γραμμένο από κάτω και ποιος το έγραψε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο προφυλακισμένος σταθμάρχης στην απολογία του, εκ των υστέρων έγινε μία διόρθωση στο έγγραφο παράδοσης και παραλαβής ως προς τις ώρες.

Η τελευταία σελίδα από το βιβλίο βαρδιών στο σταθμαρχείο της Λάρισας, πριν τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όπου ως ώρα αναχώρησης αναφέρεται η 22.30.

Οι έρευνες σε όλα τα επίπεδα βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς εγείρονται πολλά ερωτήματα, παραδείγματος χάρη ποια είναι η επιτροπή που αξιολόγησε τον 59χρονο σταθμάρχη και με ποια κριτήρια, ποιος ήταν υπεύθυνος για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια της διέλευσης των τρένων.

μπλάνκο- έγγραφο - Τέμπη
Ελεύθερος Τύπος

«Ο μηχανοδηγός προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιον αλλά διεκόπη η συνομιλία»

Για τις συνομιλίες του σταθμάρχη Λάρισας,ο οποίος έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για το σιδηροδρομικό δυστυχήμα στα Τέμπη μίλησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας.

Ο κ. Γενηδούνιας, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι δεν έχει διαρρεύσει καμία συνομιλία μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας 62.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι 14 ώρες μετά το δυστύχημα στο Youtube διέρρευσε το ηχητικό απόσπασμα, όπου ακοούγεται ο σταθμάρχης να δίνει την εντολή «περνάς κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως και είσοδο Νέων Πόρων».

«Έχουμε ακούσει τα πάντα, ακόμα και συνομιλίες σταθμαρχών από τα εσωτερικά τηλέφωνα, αλλά δεν έχουμε ακούσει καμία συνομιλία μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας 62 από τη Λάρισα», τόνισε.

«Το τρένο ήδη έρχεται από γραμμή καθόδου, σταματά στη Λάρισα. Αποβιβάζει, επιβιβάζει κόσμο και φεύγει πάλι από τη γραμμή καθόδου. Ο μηχανοδηγός ρωτάει «είμαι καλά;». Εγώ φαντάζομαι ότι θα πήρε κάποια απάντηση από τον σταθμάρχη. Εκεί ναι, εάν δεν έχει σαφή εντολή, ο μηχανοδηγός θα ρωτήσει».

Ο κ. Γενηδούνιας αναφέρει επίσης ότι ο μηχανοδηγός επιχείρησε να επικοινωνήσει με κάποιον, ωστόσο η συνομιλία του διεκόπη.

Το σωματείο μηχανοδηγών εντωμεταξύ, για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει ζητήσει την καταγραφή των συνομιλιών on board.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις