Breaking news

Απεργία των σιδηροδρομικών
A

Ενώ η χώρα ακόμα προσπαθεί να αναρρώσει από την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, αναμένεται η επανεκκίνηση των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου τις επόμενες ημέρες.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για τον Προαστιακό Αθηνών, ο οποίος θα ορίσει την εκκίνηση και θα διαθέτει, πλέον, τηλεδιοίκηση. Τα δρομολόγια θα επανέλθουν σταδιακά και θα ακολουθήσει άμεσα και η επανέναρξη των εμπορευματικών μεταφορών με τον σιδηρόδρομο.

Συνάντηση σιδηροδρομικών με Γεραπετρίτη 

Νέα συνάντηση πραγματοποίησε με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σχετικά με τη διαμόρφωση ενός σχεδίου ασφαλούς λειτουργίας του δικτύου, μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι προτάσεις των εργαζομένων στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχαν ως εξής:

  • Άμεση λειτουργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Αθήνας καθώς η απουσία του έχει ήδη δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη μετακίνηση των εργαζομένων, ενώ έχει μειωθεί και η εξυπηρέτηση από και προς το Αεροδρόμιο της Αθήνας.
  • Μείωση της ταχύτητας στα μη τηλεδιοικούμενα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου.
  • Λειτουργία κάθε βάρδιας με δύο σταθμάρχες σε κάθε κεντρικό σταθμό. Επίσης συζητείται η τοποθέτηση δύο μηχανοδηγών και δύο συνοδών στα τρένα του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και τριων συνοδών στα αρτηριακά τρένα.
  • Ενίσχυση των βαρδιών των κλειδούχων όπου δεν υπάρχουν αυτόματα συστήματα.
  • Αυστηροποίση των αρμοδιοτήτων που προκύπτουν από τον Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας.
  • Λειτουργία Ενιαίου Κέντρου Παρακολούθησης Κυκλοφορίας με την ευθύνη του ΟΣΕ και μαζί με εκπροσώπους των σιδηροδρομικών εταιριών, ώστε να δίνεται η δυνατότητα επέμβασης όπου απαιτείται έχοντας εικόνα της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης ψυχολογική υποστήριξη για τους συναδέλφους τους στην κίνηση των αμαξοστοιχιών, δηλαδη σε μηχανοδηγούς και συνοδούς τρένων. Ο υπουργός συζήτησε με τους εργαζόμενους όλα τα εφικτά σενάρια επαναλειτουργίας των τρένων έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να ανακοινώσει και η Hellenic Train ποια δρομολόγια και σε ποιες διαδρομές θα ξεκινήσει να εκτελεί από την Τετάρτη 15 Μαρτίου με λεωφορεία έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις