Breaking news

Γιάννης Οικονόμου
A

Βρισκόμαστε «μια ανάσα» πριν τις πολυσυζητημένες ανακοινώσεις που αφορούν τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, ενώ παράλληλα η ελληνική κοινωνία βιώνει μια από τις δυσκολότερες περιόδους, λόγω της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, σε προεκλογικό, παρ' όλα αυτά, κλίμα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό, οι οποίες επρόκειτο να δημοσιευτούν την προηγούμενη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκαν λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Το ύψος του κατώτατου μισθού

Όπως δήλωσε, ο νέος κατώτατος μισθός, θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

Σήμερα ορίζεται στα 713 ευρώ μικτά ή 612 ευρώ καθαρά. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται οι με τον κατώτατο μισθό αμείβονται περίπου 650.000 με 700.000 μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει νέο κατώτατο μισθό, περίπου στα 770 έως 780 ευρώ (659 έως 667 καθαρά) με την κυβέρνηση να καταλήγει σε αύξηση – κατά τι υψηλότερη – από αυτή που δόθηκε στους συνταξιούχους, δηλαδή πάνω από το 7,75%.

Παράλληλα, ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει ένα πιο «ουτοπικά αισιόδοξο» σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο νέος μισθός θα φθάσει έως και τα 800 ευρώ.

Οι επικρατέστερες πληροφορίες, τοποθετούν την αύξηση γύρω στο 8% – δηλαδή ο νέος μισθός διαμορφώνεται στα 770 ευρώ, ενώ το «ταβάνι» αντιστοιχεί σε αύξηση 9,4% και οδηγεί σε κατώτατο μισθό της τάξεως των 780 ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις