Breaking news

Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν το ΕΚΠΑ
A

Περικυκλωμένη από ΜΑΤ βρίσκεται η υπό κατάληψη πρυτανεία του ΕΚΠΑ, με τις αστυνομικές δυνάμεις, να περικυκλώνουν το κτίριο, αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα η πρυτανεία του ΕΚΠΑ βρίσκεται υπό κατάληψη από φοιτητές και σπουδαστές για την ελευθεριακή οργάνωση στη βάση του, η οποία βρίσκεται περικυκλωμένη από αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα κόσμος έχει συγκεντρωθεί μπροστά στα Προπύλαια, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες άνδρες της ΥΜΕΤ, προσπαθούν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους, με τον κόσμο να παραμένει στο σημείο.

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές διεκδικούν, τόσο την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου, την άμεση κατάργηση του νόμου 4777 και του νέου νόμου - πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τους.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές οι αστυνομικές δυνάμεις αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, ενώ έχουν απευθύνει κάλεσμα στήριξης.

Κατάληψη πρυτανείας ΕΚΠΑ
Photo: INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κατάληψη πρυτανείας ΕΚΠΑ
Photo: INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το κείμενο που υποστηρίζουν οι φοιτητές

«SOS SOS SOS Αυτή η στιγμή τα ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στο Πανεπιστήμιο όπου έγινε το πρωί κατάληψη από φοιτητές των Πανεπιστημίων αλλά και σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών. Μιλάμε για κανονικό επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας. Χρειάζεται άμεση στήριξη.

Τα παιδιά φωνάζουν: “Ο Πόλεμος στην Τέχνη είναι μια ντροπή, φοιτητές και σπουδαστές είμαστε μαζί”.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας όλο και αυξάνονται .

SOS».

 
 
 
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις