Breaking news

imerologio-martios-anoixi-imera-mera.jpg
A

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου. Η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου και πάει λέγοντας.

Αποτελούν μια πανάρχαια μέθοδο πρόβλεψης του καιρού, η οποία υποστηρίζεται έως και σήμερα από τους ανθρώπους της υπαίθρου που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Αμφισβητούνται σθεναρά από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν. 

Πως ερμηνεύονται

  • Όταν έχει αέρα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι άστατος.
  • Όταν υπάρχουν άσπρα σταθερά σύννεφα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα έχει βροχές.
  • Όταν υπάρχουν άσπρα σύννεφα που τρέχουν ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι χιονιάς.
  • Όταν υπάρχουν σκούρα σύννεφα ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι κρύος.
  • Όταν ο ουρανός είναι καθαρός, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι καλός.

Τα Μερομήνια του Μαρτίου 2023

Ο Μάρτιος του 2023, κατά τις παραπάνω προβλέψεις, αναμενόταν να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού, πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές και  κατά τόπους χιονοπτώσεις, πράγμα που εν μέρει βγήκε αληθινό. 

Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2023 προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο. Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα παρουσιάζει συνεχόμενη κακοκαιρία. Επίπεδα σφοδρού χειμώνα, με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Ο Μάρτιος θα πραγματοποιήσει την έξοδό του με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του μήνα (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν ομαλά, καθώς ο καιρός προβλέπεται ιδιαίτερα καλός. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις