Breaking news

Συγκέντρωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
A

Κλειστοί θα είναι σήμερα, από τις 10:30 το πρωί, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Στις 12:00 πραγματοποιείται νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι σταθμοί θα κλείσουν με εντολή της ΕΛΑΣ σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Καλέσματα συμμετοχής έχουν γίνει από την ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ με παράλληλα ανακοίνωση προσυγκεντρώσεων στην Αθήνα, αρκετά εργατικά κέντρα της επαρχίας, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά ανακοίνωσαν ότι: «H ΕΙΝΑΠ σε συνέχεια της μεγάλης απεργίας της Τετάρτης συμμετέχει στο συλλαλητήριο των σωματείων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/03/23 στο Σύνταγμα στις 12.00».

Εκτός τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα αρκετές τοπικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε συνοικίες της Αθήνας.

Οι κινητοποιήσεις της Κυριακής στις υπόλοιπες πόλεις

  • Στη Λάρισα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.
  • Αλεξανδρούπολη: Στις 12:00 στο πάρκο Ακαδημίας
  • Βόλος: Στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας
  • Γιάννενα: Στις 17:00 στην κεντρική πλατεία
  • Ηράκλειο: Στις 11:00 στην πλ. Ελευθερίας
  • Καβάλα: Στις 12:00 στην κεντρική πλατεία
  • Χανιά: Στις 10:00 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Στο εν λόγω συλλαλητήριο καλούν και γονείς και κηδεμόνες της Περιφέρειας Αττικής, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να «είμαστε και να νοιώθουμε ασφαλείς, στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο».

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 50.000 ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν στα δύο προηγούμενα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, εκείνο στο Σύνταγμα, αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, τόσο την Τετάρτη (8/3), μέρα και πανεργατικής απεργίας, όσο και την προηγούμενη Κυριακή (5/3). 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις