Breaking news

Πανσέληνος
A

Σήμερα το βράδυ θα ανατείλει η πανσέληνος του Μαρτίου η οποία είναι και γνωστή ως πανσέληνος του σκουληκιού ή αλλιώς φεγγάρι Σαρακοστής. Η πανσέληνος του σκουληκιού είναι το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι της ημερολογιακής άνοιξης, καθώς επίσημα η άνοιξη ξεκινάει στις 21 Μαρτίου.

Η πανσέληνος του σκουληκιού φέρεται πως έχει πάρει το όνομα της από τους γαιοσκώληκες, οι οποίοι κάνουν την εμφάνισή τους καθώς το έδαφος θερμαίνεται την άνοιξη. Η εμφάνιση των σκουληκιών «προσκαλεί» τους κοκκινολαίμηδες και άλλα πουλιά να τραφούν, κάτι που πολλοί θεωρούν πως αποτελεί και το πρώτο σημάδι της άνοιξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανσέληνος του Φεβρουαρίου λέγεται Φεγγάρι του Χιονιού. Παράλληλα, η πανσέληνος του Απριλίου καλείται Ροζ Φεγγάρι από ένα μικρό λουλούδι που ανθίζει στη Βόρεια Αμερική, και του Μαΐου λέγεται Φεγγάρι του Λουλουδιού, αφού τότε η φύση είναι σε πλήρη άνθιση.

 

Επιπλέον, τον Ιούνιο ανατέλλει το Φεγγάρι της Φράουλας, από τη συγκομιδή των φρούτων, του Ιουλίου λέγεται Φεγγάρι της Αστραπής, από τις δυνατές καλοκαιρινές μπόρες, του Αυγούστου Φεγγάρι του Οξύρρυγχου, του Σεπτεμβρίου Φεγγάρι του Καλαμποκιού, του Οκτωβρίου Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοεμβρίου ονομάζεται Φεγγάρι του Κάστορα και του Δεκεμβρίου ονομάζεται Ψυχρό Φεγγάρι.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις