Breaking news

Μετρό - Στάση εργασίας
A

Παραλύει αύριο όλη η χώρα από την απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που πραγματοποιείται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στέρησε τη ζωή σε 57 επιβαίνοντες, ανάμεσα τους και νεαρά παιδιά ηλικίας 18 - 25 ετών. Στην 24ωρη απεργία της 8ης Μαρτίου έχουν καλέσει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, ενώ θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αποφάσεις για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία λαμβάνουν και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Όπως είναι ήδη γνωστό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αναμένεται να παραμείνουν ακινητοποιημένα όλη τη μέρα λόγω 24ωρης απεργίας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Εκτός απροόπτου, αναμένεται να κινηθούν τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ. Το σωματείο ζητά ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.  

Μεταξύ 11:00 – 17:00 αναμένεται να κινηθούν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ αναφέρουν πως συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, ωστόσο τα μέσα θα κινηθούν μεταξύ 11:00 – 17:00 προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των διαδηλωτών στην συγκέντρωση του Συντάγματος στις 13:00.

Μέχρι την ίδια μέρα τουλάχιστον αναμένεται να συνεχιστεί η απεργία διαρκείας στο σιδηρόδρομο. Έτσι, δεν θα κινηθεί ο Προαστιακός της Αθήνας και τα υπόλοιπα τρένα της Hellenic Train. 

Προς το παρόν αναμένονται αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα.

Σημειώνεται ότι με σημερινή του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας για τις προσφυγές κατά της πραγματοποίησης στάσεων εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς, επιλέγοντας τη δικαστική οδό αντί για να απαντήσει στα αιτήματα των εργαζομένων. 

«Φρένο» και στον ΟΑΣΘ

Με πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί, θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στην αυριανή 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ως αντίδραση για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αυτό αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης.

Όπως διευκρινίζεται, η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει έως και τις 16.00.

Απεργία και στα πλοία

Παράλληλα, 24ωρη απεργία ανακοίνωσε Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για την Τετάρτη. 

«Το έγκλημα που συνέβη στον σιδηρόδρομο, αναδεικνύει όλα όσα τονίζουμε για τη Ναυτιλία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ η οποία ζητά μια σειρά από μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 8 Μαρτίου, σε ό,τι αφορά τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι θα ακολουθήσουν και περαιτέρω κινητοποιήσεις ως αντίδραση για την τραγωδία των Τεμπών.

Ακόμα, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα την Τετάρτη 8 Μάρτη για την απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και καλεί τα μέλη να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12μμ στην Πλ. Συντάγματος.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις