Breaking news

Παραίτηση υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή
A

Οικογένεια θύματος της τραγωδίας στα Τέμπη, κατέθεσε μήνυση και στη συνέχεια αγωγή, κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος δήλωσε πως κάποιες οικογένειες που είχαν θύματα, στο τραγικό δυστύχημα και εκπροσωπεί, έχουν ζητήσει τη διενέργεια νέου τεστ DNA

Τα νέα τεστ ζητούνται από τις οικογένειες προς επιβεβαίωση προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι σοροί που έχουν παραληφθεί, ανήκουν όντως στα θύματα της τραγωδίας της κάθε οικογένειας, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη έχει λάβει εντολή για μήνυση σε βάρος του Κώστα Καραμανλή.

Μιλώντας στο Mega ο ίδιος ανέφερε τα εξής:

«Ένας εκ των συγγενών που εκπροσωπώ, ο κ. Ασλανίδης, ο οποίος έχασε τον γιο του, μου έχει δώσει την εντολή να καταθέσω μήνυση πρώτα από όλα και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών, ο οποίος πριν το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Η μήνυση αφορά προσωπικά τόσο τον κ. Καραμανλή, αλλά και τον υπεύθυνο που όλα αυτά τα χρόνια δεν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας που έχουν περιγραφεί  από τους ειδικούς πραγματογνώμονες του δυστυχήματος».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «Έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε την κατηγορία, αλλά και τις ποινικές ευθύνες όλων όσοι ήταν υπεύθυνοι για το πολύνεκρο δυστύχημα, είτε είναι πολιτικά πρόσωπα, είτε υπεύθυνοι του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά ακόμη και της Ιταλικής εταιρείας η οποία έχει τη διαχείριση».

Οικογένειες ζητούν νέο τεστ DNA

Ο κ. Θεοδωρόπουλος στις ίδιες δηλώσεις του γνωστοποίησε ότι κάποιες οικογένειες θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, έχουν ήδη ζητήσει να διενεργηθεί εκ νέου τεστ DNA, για επιβεβαίωση.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «Έχει γίνει αναγνώριση κάποιων θυμάτων, αλλά περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA και να υπάρχει μία σίγουρη επιστημονική άποψη ότι είναι όντως τα παιδιά τους».

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι «Υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς. Η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημα κάποιων συγγενών και αναμένουμε τη διάταξη. Δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί αν το DNA ανήκει σε αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις