Breaking news

Borris Johnson
A

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών για το πάρτι που είχε λάβει χώρα, εν μέσω καραντίνας, στην πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο τον Μάιο του 2020. 

Ο Τζόνσον, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι δε γνώριζε πώς επρόκειτο για πάρτι κι ότι τη συγκεκριμένη μέρα, στις 20 Μαϊου, απλώς περνούσε από τον κήπο που πραγματοποιείτο το πάρτι, όπου και έκατσε για περίπου 25 λεπτά. 

Υποστήριξε μάλιστα ότι εκείνη τη στιγμή κατάλαβε ότι επρόκειτο για κάποιο work event, κι όχι πάρτι. Παρόλαυτα ακόμη και κάτι τέτοιο θα ήταν απαγορευτικό, δεδομένων των μέτρων και της ισχύουσας καραντίνας εκείνη την περίοδο. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι από τη στιγμή που το είδε ότι συμβαίνει θα έπρεπε να το είχε τερματίσει και για αυτό απολογήθηκε ενώπιον των βουλευτών.  

Παρά τα λεγόμενα του Βρετανού ηγέτη, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ίδιος είχε φιλοξενήσει τον Μάιο του 2020, στις 20 Μαΐου συγκεκριμένα, ένα πάρτι (garden-party) στην πρωθυπουργική κατοικία, στη Ντάουνινγκ Στριτ με περισσότερους από 100 προσκεκλημένους οι οποίοι είχαν μάλιστα κληθεί να προσέλθουν φέρνοντας ο καθένας τα δικά του ποτά («bring your own booze»).

Από τους συνολικά περίπου 100 προσκεκλημένους, στο πάρτι κατέφτασαν τελικά 30 με 40 άτομα.

Για όσα συνέβησαν τον Μάιο του 2020 στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα υπό την ανώτερη δημόσια υπάλληλο Σου Γκρέι προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες. Για το λόγο αυτό έχει ανοίξει δημόσια συζήτηση στη Μ.Βρετανία, με πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος του Τζόνσον να υποστηρίζουν πώς ο Βρετανός πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις