Breaking news

treno-larisa
A

Συντρίμμια μαζί με καπνούς και φλόγες καταγράφει ο φακός στην περιοχή των Τεμπών, εκεί όπου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης είχαμε σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με άλλο εμπορικό τρένο.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης τμήματα της αμαξοστοιχίας μετατράπηκαν σε μάζα σιδερικών, ενώ βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Στη σφοδρότητα της σύγκρουσης που ήταν μετωπική όπως εξήγησε, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

«Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν… έχουν μείνει οι ρόδες… Θα είναι μεγάλος ο αριθμός των νεκρών» είπε μεταξύ άλλων, θέλοντας να δείξει το μέγεθος της τραγωδίας.

Ο κ. Αγοραστός βρίσκεται από τις πρώτες στιγμές της τραγωδίας στο σημείο της σύγκρουσης.

Συντρίμμια παραδομένα στις φλόγες το τρένο που συγκρούστηκε έξω από τη Λάρισα

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 της Τρίτης, στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα, λίγο πριν από τις σήραγγες στα Τέμπη. Από την σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα.

Οι εικόνες που έρχονται από τα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας είναι συγκλονιστικές. Τα βαγόνια έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί επέβαιναν στα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.  

Στη Θεσσαλονίκη επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας - «Δεν απαντάει η κόρη μου στο τηλέφωνο»

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν διασωθέντες επιβάτες της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική στα Τέμπη. Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας.

«Οι σοβαρότερα τραυματισμένοι είναι στα πρώτα βαγόνια. Είναι όλα νέα παιδιά. Ελπίζω από καρδιάς να μην έχουμε θύματα. Μας βοήθησαν τα νέα παιδιά. Άνοιξαν την πόρτα, πήραν τα πράγματα μας, μας βοήθησαν να κατεβούμε», είπε επιβάτιδα.

«Ήταν μια μάζα όλα», ανέφερε ένας άλλος επιβάτης επιβάτης.

Κάποιοι άλλοι ξέσπασαν σε διαμαρτυρίες κατά της Hellenic train καθώς όπως λένε δεν έχουν καμία ενημέρωση για δικούς τους ανθρώπους.

Μια μητέρα με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της περιμένει στον σταθμό μήπως η κόρη της βγει με κάποιο λεωφορείο καθώς όπως λέει ήταν στο τρένο αλλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της με συνέπεια να μην ξέρει αν είναι ζωντανή ή όχι. Δίπλα της και ο σύντροφός της κοπέλας, ο οποίος όπως λέει μίλησε μαζί της τελευταία φορά κατά τις 11 το βράδυ, ωστόσο μετά τη σύγκρουση την καλεί, αλλά δείχνει ότι είναι κλειστό.

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής (στις 6:20 τα ξημερώματα)

«Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Η επιχείρηση των Πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια τεσσάρων ειδικών γερανοφόρων οχημάτων, που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Μέχρι στιγμής ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 32.

Από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει. Η Ελληνική Αστυνομία με τον ιατροδικαστή, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί.

Στο νοσοκομείο, βρίσκονται αξιωματικοί της Αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις