Breaking news

dimosiografos_dimosiografia_typos_press_mme
A

Σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος και απάτης ύψους 22 εκατ. ευρώ στο δημόσιο.

Με πόρισμα της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, ζητείται το «πάγωμα» των λογαριασμών τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος βρίσκεται υπό έρευνα για απάτη σε βάρος του δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και εγκληματική οργάνωση,

Το πόρισμα, το οποίο έχει διαβιβαστεί στις τράπεζες και την Οικονομική Εισαγγελία για τα περαιτέρω, αναφέρει πως εντοπίστηκαν ίχνη διάπραξης των παραπάνω παρανομιών.

Το περίπου 90 σελίδων κείμενο ζητά τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και των εταιρειών του, όπως και άλλων πέντε στενών συνεργατών του, σύμφωνα με το ίδιο μέσο. Κατά πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές για στήσιμο εικονικών εταιρειών στο εξωτερικό - γίνεται λόγος περί 15-16 - κυρίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σύμφωνα με το πόρισμα, που υπογράφει ο επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ, Χαρ. Βουρλιώτης, ο παραγωγός φέρεται να είχε στήσει τις εικονικές εταιρείες ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του.

Κατά τον τρόπο αυτό, φαίνεται πως δεν κατέβαλε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές αλλά και μετέφερε μαύρο χρήμα που «ξέπλενε» στην Ελλάδα, κατά την Αρχή.  Δεν κατέβαλε επίσης ΦΠΑ, τον οποίο όμως εισέπραττε, αναφέρουν οι ελεγκτές. 

Την ίδια ώρα, φέρεται να είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και είχε εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ. Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν έχει εκταμιευτεί το ποσό. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις