Breaking news

Καθαρά Δευτέρα - Χαρταετός
A

Σε νέα «κόντρα» μετεωρολόγων φαίνεται πως εξελίσσεται και πάλι ο καιρός, αυτή τη φορά όμως για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Από την μία, ο γνωστός προγνώστης του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως από το Σάββατο και μετά. Από την άλλη, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μετεωρολόγος στην ΕΡΤ, κάνει λόγο για ένα ανοιξιάτικο τριήμερο.

Σε κάθε περίπτωση, μία πιο «ασφαλής» πρόβλεψη για τον καιρό του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, αναμένεται από τους μετεωρολόγους την Τετάρτη

Τι προβλέπει ο κ. Γιαννόπουλος

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Γιαννόπουλου, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα κυλήσει, επίσης, όχι με χειμωνιάτικο αλλά με ανοιξιάτικο καιρό, με νοτιάδες στα πελάγη και τη θερμοκρασία να διατηρείται στα επίπεδα των 16 με 19 βαθμών Κελσίου, με λίγο παραπάνω ίσως συννεφιά.

Τι προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Μαρουσάκη, ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος ο καιρός μέχρι και την Παρασκευή, για να μας τα χαλάσει στη συνέχεια (Κυριακή κυρίως και μετά) με αρκετές βροχές, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στα βουνά μας. 

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

Η τελευταία πρόγνωση του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει τον καιρό μέχρι το ερχόμενο Σάββατο. Ειδικότερα, για την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών στα βόρεια.    Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βορειοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις